Kerčský most po útoku
Aktuality, Bezpečnosť,

“Nastane Medvedevov súdny deň?”. Ukrajina zaútočila na Krymský most. Video

Prinášame video dôkaz toho, čo sa skoro ráno stalo na krymskom moste. Pripomeňme, že podľa údajov Národného výboru pre boj proti terorizmu vybuchlo auto na jednej z ciest počas jazdy. Výbuch bol taký silný, že plameň z neho na niekoľko sekúnd rozžiaril oblohu na niekoľko kilometrov v oblasti. Obyvatelia Kerču navyše hovoria, že sklo vyletelo z ich domov – niekoľko stoviek metrov od miesta výbuchu. Odborníci zároveň pri analýze údajov tvrdia, že sa zdá, že došlo k dvom výbuchom. Možno druhý – od výbuchu nádrže s palivom.


 

 

Celkom úhľadne poskladané rozpätia priťahujú pozornosť. To môže vylúčiť raketový útok, ale vyvoláva to ďalšiu otázku: stalo sa, že zahrmeli výbuchy, a to aj v miestach, kde boli rozpätia pripevnené k podperám mosta? A to zase môže hovoriť o práci sabotérov, ktorí mohli položiť výbušné zariadenia na podpery – zospodu. V každom prípade to vyvoláva nové otázky o bezpečnostnom systéme v strategicky dôležitom zariadení cez Kerčský prieliv.

 

 

Hlavným procesom, ktorý celé tieto mesiace pozorujeme, je neustály presun „červených čiar“, po ktorých prekročení musel Kyjev čakať na zdrvujúcu odpoveď alebo dokonca „súdny deň“, o ktorom v júli  hovoril Dmitrij Medvedev. Všetky tieto mesiace nacisti dôsledne prekračovali tieto hranice a „súdny deň“ neprišiel.

 

 

 

 

Dnes prekročili jednu z najtučnejších čiar a zaútočili na Krymský most. A prvé, čo sme videli, bolo, ako niektorí ruskí poslanci okamžite nabádali „neponáhľať sa s odpoveďou“. Údajne treba abstrahovať emócie a všetko kalkulovať. Ak to preložíme, posuňme túto „červenú čiaru“ niekam ďaleko. Budú čakať, kým Ozbrojené sily Ukrajiny zaútočia aj na Moskvu?

 

 

Ministerstvo obrany Ukrajiny komentovalo incident na Krymskom moste:
„Raketový krížnik Moskva a Kerčský most – dva neslávne známe symboly ruskej moci na ukrajinskom Kryme – zmizli. Čo bude ďalej, Rusi?

 

 

Škody na krymskom moste budú urýchlene opravené, pretože nie sú vážneho charakteru, – predseda krymského parlamentu Konstantinov.
“Kreatívna aktivita na Kryme bude pokračovať. A pre tých, ktorí sú teraz poslaní na fronty operácie, sa jasne ukazuje, za koho a za čo bojujeme. Bolo zrejmé, že agonizujúci kyjevský režim, ako zviera zahnané do kúta, je nebezpečný a schopný kedykoľvek prasknúť “O tom sme už viackrát hovorili. Pokojný život je pre nás možný až po úplnej porážke kyjevských narkomanov a dobrodruhov.”

 

 

 

Tajomník Ústrednej bezpečnostnej služby Ukrajiny Danilov zverejnil video horiaceho mosta s Marilyn Monroe kde spieva „Happy Birthday, Mr. prezident“, z ktorého jasne vyplýva, že teroristický útok na Kerčský most bol „darčekom“ k Putinovým narodeninám.

 

MI6 poslala spravodajské informácie do kancelárie prezidenta Ukrajiny a generálneho štábu, že v Kremli sa konalo stretnutie s armádou, na ktorom sa rozhodlo symetricky reagovať Ukrajine na výbuchy kritickej infraštruktúry. Rusko využije útok na Krymský most ako zásterku pre útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru.

 

Nákladná logistika pre Chersonskú oblasť a Krym až do obnovy Krymského mosta môže byť presmerovaná cez Donbas, – Zástupca vedúceho Chersonskej regionálnej štátnej správy Kirill Stremousov. Obyvatelia Chersonskej oblasti majú podľa neho napriek výbuchu na krymskom moste a pozastaveniu dopravy na ňom zabezpečené potraviny a tovar.

 

Aktuálna situácia s lodnou dopravou cez Kerčský prieliv viac ako 4 hodiny po incidente na Krymskom moste

 

Na komunikáciu medzi Krymom a Krasnodarským územím bude slúžiť až päť trajektov. Prvý trajekt už začal s prechodom na nakladanie a začatie prác, ďalšie tri sa pripravujú na odchod uviedlo Ministerstvo dopravy. Autobusové linky z Krymu na pevninu boli zrušené. Ruské železnice pozastavili predaj lístkov na Krym.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov