Henry Kissinger
Aktuality, Bezpečnosť,

Henry Kissinger nalieha na ozbrojené sily, aby reagovali na prípadné ruské použitie jadrových zbraní. Video

Na Západe prebieha diskusia o reakcii, ktorú by bolo potrebné poskytnúť, ak by Rusko náhle použilo taktické jadrové zbrane na Ukrajine. Svoj názor na túto vec vyjadril aj bývalý šéf ministerstva zahraničia, exasistent prezidenta Spojených štátov amerických, 99-ročný Henry Kissinger. Poznamenal, že ak sa tak stane, Spojené štáty budú čeliť dileme, pred ktorou varoval už pred 60 rokmi.


 

“Aká by mala byť reakcia na použitie jadrových zbraní? V tom čase sme mali značnú výhodu v oblasti jadrových zbraní a opatrenia, ktoré sa vtedy zdali vhodné, sa dnes zjavne používajú ťažšie.” ozrejmil.

 

 

Kissinger zdôraznil, že USA nechcú, aby Rusko vyhralo. Preto musia zabrániť Ruskej federácii, najmä ak použije taktické jadrové zbrane.

 

“Nemôžeme dovoliť, aby sa jadrové zbrane stali konvenčnými (ekvivalent konvenčných zbraní – pozn. red.). A dúfam, že adekvátna reakcia bude vyvinutá opatrne, pretože nejde len o okamžité dôsledky, ale aj o nároky na použitie takejto sily a jej legitimizáciu.” dodal.

 

Kissinger vysvetlil, že Washington nemôže dovoliť Moskve, aby po použití taktických jadrových zbraní dosiahla ciele, ktoré potrebuje. Spojené štáty sa preto snažia zabrániť transformácii taktických jadrových zbraní na konvenčnú zbraň.

 

Kissinger predpovedá pre Európu „peklo“ porovnateľné s tridsaťročnou vojnou

 

“Čo sa týka podstaty našej reakcie, odpovedal by som konvenčnými zbraňami alebo inými prostriedkami s maximálnym možným dostrelom. A sprísnil podmienky. Po skončení nepriateľských akcií by som Rusku neponúkol lepšie podmienky” zhrnul.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov