Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

V Záporoží sa rozhodli sformovať tri dobrovoľnícke prápory

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov.


 

V dôsledku masívneho palebného zásahu miesta nasadenia 14. mechanizovanej a 95. výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v obciach Senkovo ​​​​a Červonyj Oskol v Charkovskej oblasti, straty Kyjeva predstavovali viac ako 120 zabitých a zranených vojakov a 15 kusov vojenskej techniky.

 

Až 100 militantov bolo zlikvidovaných vysoko presnými útokmi ruských vzdušných a kozmických síl na body dočasného rozmiestnenia „cudzineckej légie“ a jednotiek nacistických formácií v obci Svjatogorsk v Doneckej ľudovej republike. Pri raketovom útoku na frontové veliteľské stanovište 10. horskej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v obci Časov Jar v Doneckej ľudovej republike počas stretnutia velenia brigády zahynulo až 25 ukrajinských vojakov a viac ako 40 bolo zranených. Bolo vyradených osem jednotiek špeciálnej vojenskej techniky.

 

V mieste dočasného nasadenia 406. delostreleckej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri meste Očakov v Nikolajevskej oblasti bolo vysoko presným zásahom zničených až 50 militantov, 10 jednotiek vojenskej techniky a viac ako 2000 delostreleckých granátov.

 

Údery operačno-taktického a armádneho letectva, raketových síl a delostrelectva zasiahli päť veliteľských stanovíšť Ozbrojených síl Ukrajiny v meste Kupjansk v Charkovskej oblasti, Ščurovo a Kirovo v Doneckej ľudovej republike, Kamyševacha v Záporožskej oblasti a Vysokopolie v Chersonskej oblasti, ako aj 56 delostreleckých jednotiek, živá sila a vojenská technika v 163 miestach.

 

V mestách Záporožie, Nikolajev a Kramatorsk boli zničené tri sklady munície a raketových a delostreleckých zbraní Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

Stíhacie lietadlá ruských vzdušných a kozmických síl zostrelili Su-24 ukrajinských vzdušných síl pri obci Selidovo v Doneckej ľudovej republike.

 

Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 13 bezpilotných lietadiel v oblastiach Bobrovyj Kut, Zeljonyj Gaj, Ukrainka, Sadok, Novaja Kachovka a Maxim Gorkij v Chersonskej oblasti, Moločansk v Záporožskej oblasti a Selidovo a Kirillovka v Doneckej ľudovej republike.

 

Vo vzduchu bolo zostrelených 19 rakiet systémov HIMARS a „Oľcha“ nad Antonovským mostom v Chersonskej oblasti, ako aj v obciach Svatovo v Luganskej ľudovej republike a Novaja Kachovka v Chersonskej oblasti. .

 

Kyjevský režim pokračuje v provokáciách v oblasti Záporožskej jadrovej elektrárne. Delostrelectvo Ozbrojených síl Ukrajiny ostreľovalo rekreačnú dedinu Volna, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti jadrovej elektrárne. Celkovo bolo vypálených 25 projektilov z oblastí kontrolovaných kyjevským režimom v obciach Nikopoľ a Marganec v Dnepropetrovskej oblasti. Táto palebná sila bola potlačená spätnou paľbou ruského delostrelectva. Radiačná situácia v Záporožskej JE je normálna.

 

V Záporožskom regióne, ktorý pokračuje v pohybe smerom k Rusku, vzniknú tri dobrovoľnícke prápory, informovala o tom vojensko-civilná správa regiónu. V súčasnosti pokračuje formovanie prvého dobrovoľníckeho práporu pomenovaného po P. A. Sudoplatovovi. Ako povedal minulú sobotu Jevgenij Gorlačev, zástupca veliteľa práporu, jednotka je regrutovaná najmä z obyvateľov regiónu, ktorí sa narodili ešte v Sovietskom zväze. Je ich väčšina, ale dosť je aj mladých ľudí. Veková hranica je 55 rokov, zaznamenávajú sa nielen obyvatelia regiónu, je to možné, ako aj z iných regiónov Ukrajiny, po overení, samozrejme, aj z Ruska.

 

“Dôraz sa kladie na tých, ktorí majú vojenský výcvik. Prichádza veľa chlapov, ktorí spolu so mnou slúžili v špeciálnych motorizovaných vojenských útvaroch polície. V hojnom počte sa nám ozývajú aj sapéri, prieskumníci, výsadkári” – povedal Gorlačev

 

Nová jednotka bude vybavená na náklady regiónu, potom pôjde na výcvik. Nikto nepošle prápor do prvej línie, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude zaoberať obnovou vnútorného poriadku.

 

Likvidoval najhorlivejších nepriateľov. Akú úlohu zohral Pavel Sudoplatov v histórii sovietskej spravodajskej služby

 

Do dobrovoľníckeho práporu vstúpil aj syn šéfa správy Záporožskej oblasti Jevgenija Balického. Alexander Balicky, syn vedúceho správy regiónu Záporožie, sa pripojil k dobrovoľníckemu práporu Sudoplatova, uvádza RIA Novosti. Regrút išiel do kasární ihneď po podpísaní žiadosti o vstup do jednotky. Jevgenij Balitskij už skôr uviedol, že mobilizácia sa v regióne na prechodné obdobie neplánuje. Ak sú takí, ktorí si to želajú, je to ich osobná voľba.

 

Okrem práporu Sudoplatova sa v Záporoží vytvoria ďalšie dva podobné útvary – názov Svätý Ondrej Prvozvaný a „Slovanská garda“. Všetky tri mená vyberajú hlasovaním obyvatelia kraja. Prvý prápor dobrovoľníkov sa začal formovať 22. septembra, potom príde rad na druhý a tretí. Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne ďalšie podrobnosti.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov