Irán dnes
Aktuality, Bezpečnosť,

V Iráne sa deje všetko čo sa dialo v Kyjeve v roku 2014

Okrem zvláštnych a znepokojivých správ, ktoré teraz prichádzajú z Číny, prichádzajú nemenej znepokojujúce správy z Iránu. Tu vo viacerých mestách priamo prebieha pokus o „farebnú revolúciu“. Všetko sa deje podľa starej dobrej metodiky. Prvé boli demonštrácie požadujúce lepší život. Potom počas týchto demonštrácií úrady údajne zabili mladé dievča. Tentoraz sa hovorilo o tom, že 22-ročnú Makhsu Amini údajne zastrelili bezpečnostné zložky.


 

 

Dovoľte mi pripomenúť, že presne v rovnakom pokuse rozprúdiť situáciu v Iráne v roku 2009 bola východiskovým bodom inej úrovne nepokojov vražda 27-ročnej Nedy Agha-Soltanovej ostreľovačom. Prekvapivo, hneď vedľa miesta vraždy bolo niekoľko skupín reportérov popredných západných televíznych staníc, ktorí zaznamenali, že ju zastrelil údajný ostreľovač islamských revolučných gárd. Potom sa natáčali detailné zábery na smrteľnú agóniu mladého dievčaťa. Z takýchto záberov každého normálneho človeka striasa a prekypujú emóciami. No je to aj kalkulácia.

 

 

Čo sa vlastne stalo? V skutočnosti všetko, čo sa stalo v Kyjeve v roku 2014. Keď boli na vopred určené body vysadení ostreľovači, ktorí nemali nič spoločné so skutočnou mocou, ale priamo súviseli s organizátormi štátneho prevratu alebo farebnej rebélie. „Provládny“ ostreľovač následne zastrelí vybranú obeť, ktorej smrť sa okamžite pripíše „zverstvám krvavého režimu“ a poslúži na posunutie nepokojov na úplne inú úroveň. Na základe tohto princípu sa zároveň vyberá obeť – ktorej smrť spôsobí najväčšiu nenávisť voči úradom.

 

 

Nestrieľajú na bradatého muža ani na „opozičníka“ vyzbrojeného aspoň železnou tyčou. Strieľajú na absolútne neškodné dievča, ktoré išlo náhodou okolo. Úžasné opakovanie rovnakých udalostí v tých istých krajinách nám hovorí, že vonkajšie sily fungujú podľa rovnakej metodiky.

 

Ostreľovači z ukrajinského Majdanu označili kto si ich objednal na streľbu do demonštrantov

 

No a čo bude ďalej? čo sa deje teraz? Potom ukážu zábery, ako nejaký „policajt“ prešiel na stranu ľudí. Videli sme to v roku 2022 v Kazachstane, videli sme to mnohokrát v roku 2014 v Kyjeve, snažili sa nám ukázať také zábery o najrôznejších nepokojoch v Rusku. Nasledujú útoky na policajné stanice, zhabanie zbraní a túžba vtiahnuť do tohto lievika nepokojov čo najviac ľudí, aby obetí bolo čo najviac. Podľa najnovších správ z jedného z iránskych miest ( tieto hrozné zábery sa už zdieľajú) „pokojní demonštranti“ podrezali hrdlo jedného z policajtov.

Nikolaj Starikov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov