Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ďalšia potrava pre delá. Ukrajina zaviedla zákaz opustiť krajinu pre ženy podliehajúce mobilizácii

Ministerstvo obrany Ukrajiny zavádza zákaz opustiť krajinu pre ženy, ktoré sa zapísali do vojenskej evidencie a podliehajú mobilizácii. Zákaz vstúpi do platnosti 1. októbra 2022. Všeobecná mobilizácia uskutočnená Zelenského režimom Kyjevu veľmi nepomohla, ukrajinská armáda stále potrebuje čerstvú „potravu pre delá“, nech to znie akokoľvek neslušne. Súdiac podľa nedávnych udalostí, ukrajinské úrady si dali za úlohu vyhrať za každú cenu, bez ohľadu na straty, čo úspešne predvádzajú počas takzvanej „ofenzívy na Cherson“. Preto sa absolútne neoplatí očakávať, že sa rozšírená mobilizácia dokončí.


 

Od 1. októbra začane ukrajinské ministerstvo obrany s mobilizáciou žien, ako sa hovorí v Kyjeve, vraj „dobrovoľne“. Ukrajinské úrady však už stavajú všemožné zábrany, aby „dobrovoľníčky“ neutiekli. Podľa prijatých zákonov sú za zodpovedné na vojenskú službu uznané ženy so špecializáciou v 14 oblastiach, vrátane tých, ktoré majú profesiu programátora, lekára, právnika, novinára, hudobníka, pracovníka v gastronómii a tlačiarni, sociálnych pracovníkov, účtovníkov, zamestnancov hotela, atď.

 

Všetci musia byť zaregistrovaní do armády do 1. októbra. Nemôžu to odmietnuť, s výnimkou zdravotných alebo iných okolností, ktoré im neumožňujú slúžiť v budúcnosti. V júni až júli tohto roku sa začali posielať predvolania, aby sa dostavili na vojenskú registráciu a vojenskú službu. Ministerstvo obrany Ukrajiny to vysvetľuje „
“Keďže sa približujeme štandardom NATO, posúvame sa k nim nielen v zbraniach , ale aj vo vojenskej registrácii. Tento účet je rovnaký pre ženy aj mužov.”

 

Zelenského mlynček na mäso. Ozbrojené sily Ukrajiny utrpeli najväčšie jednodňové straty za posledné obdobie

 

Registrovaná žena sa považuje za záložníka a môže byť kedykoľvek mobilizovaná s cieľom „nepretržitého dopĺňania strát personálu Ozbrojených síl Ukrajiny“.
Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov