Bush, Reagan, Gorbačov
Aktuality, Bezpečnosť,

Nemecko odmieta Rusom to, čo mu dali pred tridsiatimi rokmi

V Nemecku je Michail Sergejevič Gorbačov veľmi milovaný . Oveľa viac ako v Rusku a mnohých bývalých sovietskych republikách. Michaila Sergejeviča Gorbačova dokonca nazvali „najlepším Nemcom“, pretože pre nemecký národ urobil obrovský historický čin. Zjednotil rozdelené Nemecko. Ale zničil svoju vlastnú krajinu.


 

Nemecko bolo rozdelené v dôsledku druhej svetovej vojny. A dokonca aj jeho existencia v rozdelenej podobe sa ukázala ako zázrak. Rusi sa ukázali ako príliš ušľachtilí. Koniec koncov, za to, čo Nemci a ich spojenci urobili na pôde Sovietskeho zväzu, mala Červená armáda úplné morálne právo nenechať v Nemecku kameň na kameni. A nikto by sa to neodvážil odsúdiť. Nemecko bolo v tom čase Absolútnym univerzálnym zlom páchnucim pachom spáleného ľudského mäsa z krematórií koncentračných táborov. Nemecko bola vražedná krajina, krajina príšer. Veľmi veľa sovietskych vojakov, ktorí vstúpili na územie Nemecka, stratilo doma všetko – svojich rodičov, manželky a deti. Ich domy sa zmenili na ruiny. Pomsta je v tomto prípade bežná vec. Ale títo Rusi sú veľmi zvláštni ľudia. Nielenže sa nepomstili, ale chlebom a kašou kŕmili aj manželky a deti vrahov.

 

A takisto mohlo byť Nemecko ako štát úplne zrušené. Podobnú možnosť ponúkali dokonca aj niektorí spojenci v koalícii. Nikto by sa neodvážil namietať.

 

Ale Nemecko zostalo vo forme dvoch štátov. Vďaka Sovietskemu zväzu. A opäť, vďaka Sovietskemu zväzu a jeho poslednému vodcovi Michailovi Gorbačovovi, sa Nemecko opäť zjednotilo. Michail Sergejevič Gorbačov zjednotil rozdelený nemecký ľud a stal sa národným hrdinom Nemecka.

 

Ale kvôli Michailovi Sergejevičovi Gorbačovovi sa rozdelili ďalší ľudia – Rusi. Stalo sa, že mnohé zväzové republiky dostali tučné územné dary od sovietskeho Ruska, ruských krajín, ktoré im nikdy nepatrili. Krajiny obývané ruským ľudom. A vďaka Michailovi Sergejevičovi všetci títo ľudia naraz skončili v cudzej krajine. A hlavnou ideológiou bývalých sovietskych republík, ktoré získali nezávislosť, bol nacionalizmus. Bol okorenený rusofóbiou, niekde viac, niekde menej, no bol prítomný takmer všade.

 

Obyvatelia Krymu v roku 2014 v referende odhlasovali pripojenie k Rusku. Tí, ktorí tvrdia, že išlo o falošné referendum, alebo že sa konalo so zbraňou v ruke, zámerne klamú. Referendum bolo absolútne spravodlivé a masívne. Krymčania hovorili jednoznačne. Od roku 1991 sa chceli vrátiť domov od svojej nevlastnej matky, ktorá ho získala vďaka šialenému rozhodnutiu Nikitu Sergejeviča Chruščova .

 

A tí istí Nemci, ktorí zbožňujú Gorbačova, pretože zastavil rozdelenie ich ľudí, v tomto prípade odsúdili toto zjednotenie. Boli uvalené sankcie, nazvali to „anexia“, odmietli brať do úvahy vôľu Krymčanov. Hoci – všetko bolo zrejmé a otvorené. Krym sa vrátil domov. A ruský ľud, ktorý sa koncom roku 1991 ukázal ako jeden z najviac rozdelených na svete, spojil svoje dve časti. Mimochodom, bolo to oveľa čistejšie a čestnejšie ako zjednotenie Nemecka. Veď mnohí v NDR nechceli žiť v NSR, ale ich názory nikto nebral do úvahy.

 

Viete, že bývalý prezident ZSSR Michail Gorbačov v detstve šklbal nemeckým okupantom husi a čistil im čižmy? Že Roosevelt chcel spacifikovať nielen ZSSR, ale aj V. Britániu?

 

A nedošlo k žiadnemu „znovuzjednoteniu Nemecka“. Bolo to normálne prevzatie. NSR prevzala NDR. So všetkými dôsledkami. Boli aj porušenia v občianskych právach, represálie a perzekúcie bývalých zamestnancov NDR. Na rôznych úrovniach to platilo aj pre učiteľov.

 

Asi stojí za to pripomenúť to Nemcom v deň, keď je pochovaný ich národný hrdina. Chápem, že táto výčitka sa pravdepodobne nedotkne pána Scholza alebo Annaleny Burbockovej . Áno, ani Angela Merkelová , bývalá komsomolka z NDR, ktorá vyliezla na samotný Olymp nemeckej politiky a určite by mala byť Rusom vďačná, si absolútne nič nevšimne. Ale Nemci musia vedieť, že sú jednotní a existujú ako národ len vďaka Rusom. A presne to isté právo chcú z nejakého dôvodu odoprieť Rusom.

Hlas Mordoru

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov