SU-24M
Aktuality, Letectvo,

Lukašenko: lietadlá v Bielorusku už boli prerobené na jadrové zbrane

Bieloruský vodca Alexander Lukašenko oznámil dokončenie prestavby bieloruských lietadiel na nosenie jadrových zbraní.


“S Putinom sme si raz v Petrohrade povedali, že prerobíme aj bieloruské lietadlá Su-24, aby mohli niesť jadrové zbrane. Všetko je pripravené,” povedal Lukašenko . Dodal, že Bielorusko je pripravené adekvátne reagovať na všetky hrozby zo Západu. Lukašenkove slová v piatok sprostredkovala bieloruská štátna agentúra Belta.

 

Na stretnutí v Petrohrade pred dvoma mesiacmi Lukašenko požiadal ruského prezidenta Vladimira Putina, aby mu pomohol adekvátne reagovať na cvičné lety lietadiel NATO, ktoré by mohli niesť jadrové zbrane. V tejto súvislosti Lukašenko požiadal o zváženie možnosti zrkadlovej reakcie alebo aspoň o pomoc pri „adaptovaní“ bieloruských lietadiel na reakciu na hrozbu.

 

Prezident Alexander Lukašenko počas návštevy jednej z minských tovární komentoval vyhlásenie niektorých západných politikov o nedostatočnej nezávislosti Bieloruska. Lukašenko zdôraznil, že nezávislosť Bieloruska je neotrasiteľná a nechystá sa rozprávať s tými, ktorí si myslia opak.

 

Za falošné označil bieloruský prezident aj slová nemeckého kancelára Olafa Scholza, že ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore s ním poprel nezávislosť Bieloruska a Ukrajiny. Tento rozhovor sa podľa Scholza odohral pred začiatkom špeciálnej operácie na Ukrajine.

 

Lukašenko povedal, že pozná ruského prezidenta a vo všeobecnosti z definície lepšie vie, čo o tom povedal prezident Ruska. Prezident Bieloruskej republiky zdôraznil, že v konečnom dôsledku nezáleží na tom, kto čo povedal, a čo je najdôležitejšie, že suverenita a nezávislosť bieloruského štátu sú neotrasiteľné veci.

 

Bieloruský líder svojím vlastným spôsobom vyzval, aby nevenovali pozornosť „kecaniu tohto chlapca“ (t. j. Scholza) a nazval nemeckého kancelára a francúzskeho prezidenta Macrona „malými“, ktorí nerozumejú ničomu z politiky. Lukašenko dodal, že Scholz musí dospieť, aby pochopil, o akých nezmysloch hovorí.

 

V samotnom Nemecku a Francúzsku dosiahli ratingy Scholza a Macrona v posledných mesiacoch minimum. Väčšina občanov týchto krajín už neverí, že ich politickí lídri sú schopní zlepšiť životy obyvateľstva. Macron namiesto snahy o stabilizáciu ekonomickej situácie povedal Európanom, že éra hojnosti sa blíži ku koncu.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov