Winston Churchill
Aktuality, História,

Nikolaj Starikov: Zakaždým, keď sa Európa ocitla v konflikte s Ruskom, skončilo to pre Európu veľmi zle

Anglosasi odjakživa používali starý spôsob organizácie konfliktu v Európe. Keď potrebujete od seba odtrhnúť dvoch protivníkov v rôznych smeroch, musíte nájsť samostatnú „platformu“, na ktorej sa títo protivníci zrazia.


 

Rusko a Nemecko nemali voči sebe žiadne územné nároky. Došlo k obojstranne výhodnému obchodu. Ale to Anglosasom nezabránilo v tlačení Rusov a Nemcov v prvej svetovej vojne. A ako taká „platforma“ boli použité rozpory medzi Rakúsko-Uhorskom a Srbskom. Rakúsko-Uhorsko bolo spojencom Nemecka, Srbsko podporovalo Rusko. Zavraždenie arcivojvodu Ferdinanda, následníka rakúsko-uhorského trónu, srbským teroristom vyvolalo konflikt a nakoniec viedlo k vojne.

 

V polovici 20. storočia boli Rusi a Nemci opäť tlačení proti sebe – tentoraz na ideologických základoch. V Moskve vládli komunisti. Potom Anglosasi priviedli v Nemecku k moci opak komunistickej idey – nacistov.

 

Teraz bola Ukrajina vybraná ako „platforma“ pre stret medzi Moskvou a Berlínom. Štátny prevrat v roku 2014 tam narušil status quo. Európania zároveň podporovali tých, ktorí sa chopili moci v Kyjeve, a Rusko tých, ktorí bránili svoje právo hovoriť po rusky. Presne na to bol potrebný štátny prevrat v Kyjeve – aby sa k moci dostali tí, ktorí začnú presadzovať politiku neprijateľnú pre Rusov a Rusko.

 

Výsledkom vedomého podnecovania konfliktu medzi Európou a Ruskom boli vojenské operácie na území Ukrajiny. Zároveň stojí za zmienku, že k tomuto vývoju udalostí výrazne prispeli európske elity, ktoré úplne podľahli tlaku Anglosasov a zámerne kazili vzťahy s Ruskom.

 

Starikov: Západ urobil strategickú chybu v konfrontácii s Ruskom

 

Hlavnou lekciou je neschopnosť naučiť sa lekcie histórie. Pretože zakaždým, keď sa Európa ocitla v konflikte s Ruskom, skončilo to pre Európu veľmi zle. A všetky dividendy získali Anglosasi, ktorí sedeli na svojich dvoch „ostrovoch“.
Nikolaj Starikov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov