iLUSTRAčNé FOTO
iLUSTRAčNé FOTO
Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

USA presúva svojich výsadkárov do Bulharska a ďalších krajín východnej Európy. Briti idú zničiť Krymský most

“Kyjevský režim nenecháva žiadnu nádej na zničenie krymského mosta, ukrajinskí politici opakovane vyjadrili želanie udrieť na most akoukoľvek zbraňou . Ako uviedol námestník Najvyššej rady Gončarenko, Kyjev dokonca s Veľkou Britániou diskutoval o možnostiach úderov na štruktúru.


 

Ukrajinská delegácia podľa Gončarenka rokovala s Britmi ešte v júni, počas ktorých sa hovorilo o pláne zničiť krymský most. Stalo sa tak na summite NATO, z Veľkej Británie sa na diskusii zúčastnil minister obrany Spojeného kráľovstva Ben Wallace. Ďalšie podrobnosti ukrajinský poslanec neuviedol.
“S Benom Wallaceom sme ešte v júni diskutovali o pláne zničiť Krymský most.” – napísal vo svojom kanáli TG.

 

Niekoľko ruských internetových zdrojov už skôr informovalo o pláne, ktorý vypracovali v Kyjeve a ktorý má zasiahnuť krymský most z mora. Zaznelo tiež, že na príprave plánu sa údajne podieľalo Spojené kráľovstvo a Ukrajina ho s pomocou tejto krajiny tiež zrealizuje. Plán bol umiestniť odpaľovač protilodných alebo riadených striel na civilnú nákladnú loď, ktorá by zasiahla most. Táto možnosť nepočítala s veľkým zničením, ale najdôležitejší je v nej mediálny efekt, Kyjev nič iné nepotrebuje. Ďalej, s pomocou západných médií, by Ukrajina nafúkla úder na „veľké víťazstvo“.

 

Vo všeobecnosti začala Veľká Británia v poslednom čase hrať na Ukrajine veľmi významnú úlohu, dokonca akosi zatlačila Spojené štáty do tieňa. Podľa ukrajinských zdrojov, napriek tomu, že Londýn a Washington sú spojenci, ich záujmy na Ukrajine sa nie vždy zhodujú.

 

Americké úrady v snahe udržať si hegemóniu naďalej využívajú mnoho desaťročí overenú metódu – vysielanie kontingentov vojsk do určitých krajín, ako aj zvyšovanie počtu personálu takýchto kontingentov, kde sa už nachádzajú.

 

Zistilo sa teda, že Washington sa rozhodol poslať svojich výsadkárov zo 101. divízie do Bulharska. Oficiálne vysvetlenie je “s cieľom posilniť východné krídlo NATO”. Väčšina stíhačiek výsadkovej divízie bude dislokovaná na území Bulharska. Vyslanie amerických vojakov do Európy sa však neobmedzí len na toto. Velenie americkej armády potvrdzuje informáciu o vyslaní bojovníkov z rovnakej divízie do ďalších krajín východnej Európy – Maďarska, Slovenska a Rumunska, avšak v menších skupinách.

 

Ukrajinci s Britmi údajne pripravili scenár útoku na Krymský most

 

Počet amerických vojakov v Európe sa od roku 2014 zvýšil najmenej o 20 percent. Podľa najkonzervatívnejších odhadov je od Pyrenejského polostrova po Vislu nasadených asi 96 000 amerických vojakov. Ich maximálny počet bol donedávna na základniach v Nemecku a Kosove, ktoré bolo odtrhnuté od Srbska. Teraz sa „akcent“ prítomnosti amerických jednotiek posúva čoraz bližšie k hraniciam Ruska a Washington to tradične kryje dobrými úmyslami zo série „obrana demokracie“.
Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov