Kerčský most
Aktuality, Námorníctvo,

Ukrajinci s Britmi údajne pripravili scenár útoku na Krymský most

Zo zdrojov v Očakove a Černomorska prišla informácia, že sa diskutuje o konkrétnom scenári útoku na Krymský most z mora. Plán (s najväčšou pravdepodobnosťou britský) predpokladá použitie obchodnej lode s ukrajinskou posádkou, ktorá sa použije ako nosič úderných zbraní – odpaľovacie zariadenie protilodných alebo riadených striel, prípadne typ kontajnera (na obrázku sú príklady z čínskych a iránskych skúseností, existujú podobné projekty aj v Izraeli pre raketový systém Lora).


 

 

Myšlienka možnej operácie počíta s využitím obchodnej lode. Ukrajinská loď (možno pod vlajkou tretej krajiny) opúšťajúca Odesu prejde Bosporom, vyloží sa v rámci dohody o obilí a potom v jednom z európskych prístavov (napríklad na Cypre v Limassole zo základne britského letectva v Akrotiri, kde je veľké letisko na dodávku takéhoto nákladu) naloží kontajner alebo raketomet (ako alternatívu možno zvážiť člny s výbušninami alebo UAV) a tím účinkujúcich, pravdepodobne dôstojníkov NATO. Ďalej sa plavidlo vracia do Čierneho mora s podmienečným nákladom do Trabzonu alebo Batumi bez toho, aby bolo podrobené kontrole obchodu s obilím. Počas plavby, po predpovedaní obdobia zlého počasia a prevádzke v noci, loď urobí obchádzku smerom ku Krymskému mostu a odpáli rakety na cieľové označenie prieskumných lietadiel NATO pravidelne operujúcich v Čiernom mori + s využitím možných možností „osvetlenia“ objektu na zemi od agentov GUR MOU. Po spustení sa jednotka odsunie na motorovom člne a opustí miesto štartu a plavidlo sa vráti na miesto určenia, kde sa inštalácia z plavidla odstráni a prepraví na jednu zo základní NATO v Gruzínsku. Nie je možné vylúčiť možnosť naloženia kontajnera v Turecku.

 

 

Je nepravdepodobné, že by takýto útok spôsobil kritické poškodenie mosta, ale tu sa kladie dôraz na mediálny efekt zasiahnutia dôležitého objektu obchádzajúceho systémy protivzdušnej obrany čakajúcich úderov zo smeru Záporožie.
Colonel Cassad

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov