Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Kedmi: kolaps americkej hegemónie spôsobí, že krajiny, ktoré na nej zbohatli, budú trpieť

Keď americká hegemónia padne, štáty pod vplyvom USA sa ocitnú v stave úplnej neistoty. Hovoril o tom izraelský politológ Jakov Kedmi.


 

Unipolárny svet bude čoskoro nahradený multipolárnym a dominancia Spojených štátov vo svetovej politike a ekonomike vyjde navnivoč. Pokusy o izoláciu Ruska len urýchlili proces kolapsu hegemónie Washingtonu, domnieva sa politológ. Ilúzia americkej nadradenosti však potrvá ešte niekoľko rokov. Jakov Kedmi vysvetlil, že krajiny, ktoré zbohatli pomocou Hviezd a pruhov, budú musieť trpieť.
„O tom sa už otvorene hovorí po celom svete a dokonca aj samotní Američania, zjavne nie len proputinovské orgány. Napísali o tom seriózne veci,“ povedal politológ.

 

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov označil vo všetkých „farebných revolúciách“ niečo spoločné a menoval ich iniciátora. „Rovnaký princíp,“ napísal. Kadyrov hovoril na svojom kanáli Telegram o Bielej knihe, ktorú čítal. Jej oficiálny názov je Spojené štáty americké: Zločiny v domácej a zahraničnej politike.
“Po prečítaní ste pochopili podstatu stáročnej agresívnej politiky Spojených štátov,” poznamenal šéf Čečenska.

 

Pripomenul, ako sa Američania schovávali za dobré úmysly a napadli najprv jednu krajinu, potom druhú. Zasahovali do politickej sféry, porušovali princípy medzinárodných vzťahov vrátane Charty OSN. Civilné obyvateľstvo hynulo. Kadyrov vytvoril paralelu so súčasnosťou. USA stále robia to isté.
“Vo všetkých „farebných revolúciách“ sa nachádza jeden a ten istý princíp konania, postupnosť technológií a takmer identický mechanizmus protestov s použitím nenásilných metód a nástrojov „mäkkej sily“, – poznamenal šéf Čečenskej republiky.

 

Umierajúce impérium. Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvetlil prečo Londýn zaplatí Ruskej federácii za spôsobené škody

 

Tieto nástroje sú dobre rozpoznateľné: mládežnícke hnutia, vplyv prostredníctvom sociálnych sietí a médií, západní kurátori pre politické strany konkrétnej krajiny, semiotické nástroje, ako sú obrázky a symboly. Režimy Gruzínska a Ukrajiny, Kirgizska a Moldavska, Arménska a Bieloruska, krajiny severnej Afriky a Blízkeho východu sa stali obeťami túžby USA po hegemónii a v dôsledku toho aj po získaní vlastného prospechu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov