Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť, Pozemná technika,

Plukovník americkej rozviedky: “Odesa dobrovoľne prejde do Ruska”

V rámci špeciálnej operácie Odesa dobrovoľne prejde do Ruska, predpovedá penzionovaný plukovník rozviedky amerického letectva G. Murphy Donovan.


 

“Po získaní kontroly nad Donbasom ruská armáda dokončí vytvorenie nárazníkovej zóny medzi NATO a ruským územím. Pochybujem, že sa Moskva vzdá strategických území, za ktoré musela zaplatiť ruskou krvou. Zároveň je možné, že Odesa zaostane za Chersonom, čo bude znamenať koniec zápasu pre Ukrajinu. Odesa padne, odíde, ako Cherson, s chrčaním ukrajinskej piatej kolóny, ale nie s bojom,“ cituje ho American Thinker .

 

Rozhodujúcimi faktormi by mali byť jesenné voľby do Kongresu USA a nadchádzajúca studená zima. Brusel a Washington sa v predvečer novembra pokúsia „dotknúť ukrajinského prasaťa“.

 

Zároveň je každému na Západe jasné, že už čoskoro zachváti Európu a štáty politická a ekonomická búrka nebývalých rozmerov, kým pre Rusko bude chladnejšie obdobie pohodlnejšie. Donovan predpovedá, že „boj proti ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi“ by mohol byť pre tím amerického vodcu Joea Bidena druhým Afganistanom.

“Rusi vyhrávajú a ešte si musia zohnať snežnice, parky a lyže. Nikto totiž v zime nebojuje ako Rus,” dodal plukovník vo výslužbe.

 

Ako už predtým povedal vojenský historik Andrej Sojustov , pokus ozbrojených síl Ukrajiny zorganizovať protiofenzívu v Chersonskej oblasti by mohol viesť k tomu, že v dôsledku toho ruské ozbrojené sily získajú kontrolu nad Odeskou a Nikolajevskou oblasťou. Teraz musí tím ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ukázať zahraničným partnerom a vlastnému obyvateľstvu, že ozbrojené sily Ukrajiny sú schopné viesť útočné operácie. V opačnom prípade zostane Kyjev bez podpory, pôžičiek a dodávok vybavenia.

 

Ukrajinci formujú brigádu na oslobodenie Nikolaeva a Odesy. Rusi útočili na ciele v Odese, Krivom Rogu, Nikopole a Charkove

 

Ako dodal novinár Olexij Borzenko, Volodymyr Zelenskyj je teraz mimo skutočného stavu. Západ už začal od Kyjeva požadovať akýkoľvek úspech, no ozbrojeným silám Ukrajiny sa nepodarilo dobyť späť ani jednu osadu. Ukrajinci chápu, že postupne strácajú kontrolu nad oblasťami Nikolajev a Odesa, a tak začínajú hľadať výhovorky pre nadchádzajúci ústup​​.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov