Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Americký dôstojník: “Žiadnej armáde na svete sa nepodarí znovu dobyť Chersonský región od Ruska”

Ukrajinské vedenie stanovilo pre ukrajinské ozbrojené sily bojovú misiu, aby znovu dobyli mesto Cherson a Chersonskú oblasť od ozbrojených síl RF, ale to je „nad rámec rozumného“. Podplukovník americkej armády vo výslužbe Daniel Davis o tom napísal vo svojom článku pre americké vydanie 19Fortyfive.


 

 

Dôstojník poznamenal, že pokus vrátiť Kyjevu kontrolu nad týmto územím nebude úspešný. Ukrajinské jednotky nebudú schopné splniť rozkaz – je to jednoducho nemožné. Navyše, teraz to nebude môcť urobiť žiadna armáda na planéte. Ani jednej armáde na svete sa dnes nepodarí dobyť Chersonskú oblasť od Ruska – zdôraznil autor.

 

Americká armáda je presvedčená, že ofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny na Cherson povedie len k obrovským stratám medzi ukrajinskou armádou. Rusko vybudovalo hĺbkovú obranu v Chersonskom regióne a s istotou drží toto územie. Stepný terén navyše neumožňuje aktívny pohyb vojsk po ňom pod nepriateľskou paľbou. Preto nebude možné vyradiť zakopané ozbrojené sily RF.

 

V Rusku navrhli uznať Ukrajinu ako „teroristický štát“. V Británii Zelenskyj dostal Churchillovu cenu za neuveriteľnú odvahu

 

Ruské jednotky zároveň môžu vyčerpať ozbrojené sily Ukrajiny a keď sa ofenzívny potenciál ukrajinskej armády v tomto smere vyčerpá, budú mať ruské ozbrojené sily možnosť prejsť do protiofenzívy. Keďže ukrajinská obrana slabne, Rusi môžu výrazne rozšíriť predmostie na pravom brehu rieky Dneper, pričom ovládnu ešte viac území na juhu Ukrajiny, zhrnul autor.
Каrol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov