Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Americký denník potvrdil smrť ďalších štyroch zahraničných žoldnierov na Ukrajine

Západní žoldnieri bojujúci v radoch takzvanej Medzinárodnej légie územnej obrany Ozbrojených síl Ukrajiny trpia počas ofenzívy spojeneckých síl Ruska a republík ťažké straty. Smrť „divých husí“ začala byť priznávaná na Západe. Podľa americkej publikácie Politico len tento týždeň zomreli na Ukrajine štyria cudzinci. Straty žoldnierov bojujúcich v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny dosiahli podľa denníka štyri osoby – ide o dvoch Američanov, Kanaďana a Švéda. O ich smrti informoval istý „veliteľ zahraničných bojovníkov“ Ruslan Mirošničenko. Publikácia uvádza štyri mená – Luc Lucishin a Brian Young z USA, Emile Antoine Roy-Syrua z Kanady a Edward Patrignani zo Švédska. Uvádza sa, že všetci slúžili v tej istej jednotke „špeciálnych operačných síl“ a zomreli v ten istý deň v oblasti obce Grigorievka počas ostreľovania. Bolo to 18. júla.


 

Podľa publikácie všetci mŕtvi predtým slúžili v ozbrojených zložkách. Takže „Američan ukrajinského pôvodu“ Luc Lucishin bol policajt, ​​Young slúžil v americkej armáde, Kanaďan Roy-Sirois slúžil vo francúzskej cudzineckej légii. Neexistujú žiadne údaje o Švédovi, ale s najväčšou pravdepodobnosťou hovoríme o bývalom poručíkovi švédskeho letectva, ktorý vymenil svoju službu na leteckej základni v Uppsale za vojnu na Ukrajine.

 

Dobytie Chersonu – utkvelá predstava Zelenského a mlynček na mäso pre ukrajinských vojakov

 

Americké ministerstvo zahraničia už skôr priznalo smrť dvoch Američanov na Ukrajine, mená však nezverejnilo s odvolaním sa na “rešpektovanie pocitov rodín”. Zástupca ministerstva zahraničných vecí pravdepodobne hovoril o Willym Kanselovi a Stevovi Zabelskom, ktorí tiež nedávno padli v bojoch na Ukrajine. Tlač publikuje údaje iba o malej časti žoldnierov, ktorí zomreli na Ukrajine, v skutočnosti sú straty „vojakov šťastia“ oveľa vyššie, najviac medzi poľskými žoldniermi, ako aj gruzínskymi.
Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov