Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin pritvrdil: “Rusko na Ukrajine ešte poriadne nič nezačalo”. Ruské regióny začali formovať dobrovoľnícke prápory. Scott Ritter varuje

“V procese vedenia špeciálnej operácie na Ukrajine Rusko ešte ani nezačalo nič vážne vojensky robiť. Moskva zároveň nikdy neodmietla urovnanie diplomatickou cestou.” Oznámil to 7. júla ruský prezident Vladimír Putin na stretnutí so šéfmi frakcií Štátnej dumy.


 

Západné krajiny chceli podľa hlavy ruského štátu rozpútať konflikt ako variant nového zadržania Ruskej federácie. Verí, že to, čo plánovali západné krajiny, sa do istej miery podarilo, keďže „bola rozpútaná vojna aj uvalené sankcie“. Západ by však už mal pochopiť, že prehrali od samého začiatku operácie na ukrajinskom území, ktoré sa stalo začiatkom deštrukcie „amerického svetového poriadku“.
“Dnes počujeme, že nás chcú poraziť na bojisku, no, čo poviem, nech to skúsia” – poznamenal. Šéf Kremľa upozornil na to, že Západ ide bojovať s Ruskom na Ukrajine do posledného Ukrajinca.
“Toto je tragédia pre ukrajinský ľud. Ale vyzerá to tak, že to tak všetko pôjde ďalej. Každý by však mal vedieť, že vo všeobecnosti sme ešte nič vážne nezačali.” zdôraznil ruský vodca.

 

Putin zároveň varoval, že tí, ktorí odmietajú mierové rokovania, by mali pochopiť, že čím dlhšie bude operácia na Ukrajine trvať, tým ťažšie bude pre nich dohodnúť sa s Moskvou. Pripomenul, že západné krajiny ignorovali všetky pokusy Ruskej federácie viesť vzájomne výhodný dialóg o najdôležitejších otázkach regionálnej bezpečnosti a medzinárodnej stability. To naznačuje, že Západ existujúce Rusko nepotrebuje a chce sa ho zbaviť.

 

Ruské regióny začali formovať dobrovoľnícke prápory. Prvé formovanie dobrovoľníckeho tankového práporu pomenovaného po Kuzmovi Mininovi v regióne Nižný Novgorod bolo oznámené 1. júla na reklamných materiáloch vo výťahoch. Registrácia dobrovoľníkov prebieha cez nižnonovgorodskú oblastnú organizáciu Ruského zväzu veteránov Afganistanu, odkiaľ sú ľudia, ktorí chcú slúžiť v tankových jednotkách, posielaní do vojenských registračných a zaraďovacích úradov v mieste ich bydliska. Zmluva na dobu 6 mesiacov s možnosťou ďalšieho predĺženia sa uzatvára s osobami vo veku 20 – 50 rokov, ktoré sú zdravotne spôsobilé. Ihneď po podpísaní zmluvy sa vyplatí jednorazová peňažná odmena od vlády regiónu vo výške 200 000 rubľov. Ďalej je tu poskytovanie doplnkového oblečenia a vojenského špeciálneho výcviku. Mesačný príspevok je od 220 tisíc do 350 tisíc rubľov. Zmluva počíta s plným sociálnym balíkom vrátane rodinných príslušníkov, pripoistením, životným a zdravotným poistením, prijatím na vysokú školu bez súťaže, kúpeľnou liečbou a ďalšími benefitmi. Dobrovoľník získa status „Veterán bojových akcií“.

 

Predtým sa v médiách objavili publikácie o vytvorení dvoch dobrovoľníckych práporov – “Parma” a “Molot” na území Perm a v Baškirsku začali vytvárať prápor pomenovaný po Minigalim Šaimuratovovi, sovietskom vojenskom vodcovi z druhej svetovej vojny. V tomto smere sa dá predpokladať, že niečo podobné sa deje aj v iných subjektoch Ruskej federácie.

 

Z oblasti špeciálnej vojenskej operácie na Donbase prichádzajú informácie o zničení kolóny v oblasti Seversk. Pripomeňme, že k tomuto mestu po oslobodení vojskami Ruskej federácie a LĽR ustúpili zvyšky ukrajinských brigád a jednotiek zahraničných žoldnierov z Lisičansko-Severodoneckej aglomerácie. Správy hovoria, že v konvoji sa pohybovali žoldnieri z Gruzínska. Pokúsili sa ustúpiť na niekoľkých armádnych vozidlách, ako aj pickupoch. V materiáli agentúry TASS sa uvádza, že v dôsledku presných zásahov bol konvoj a asi 30 žoldnierov zničených. Podľa niektorých správ boli údery uskutočnené pomocou delostrelectva.

 

Úrady Luhanska už skôr informovali o veľkom počte zahraničných žoldnierov zlikvidovaných v oblasti Severodoneck a Lisičansk. Pripomeňme, že ešte v štádiu bojov v Severodonecku do jeho priemyselnej zóny dorazili militanti takzvanej cudzineckej légie Ukrajiny. Už v prvej bitke utrpeli straty. Okrem iných sa do počtu strát započítali aj gruzínski žoldnieri. Žoldnieri z tejto kaukazskej republiky bojovali na Ukrajine už od prvých dní operácie. Svojho času sa podieľali aj na masakroch zranených ruských vojakov v oblasti Kyjeva.

 

 

Americký vojenský analytik  Scott Ritter sa opäť rozohnil vo svojom najnovšom videu: “Ukrajinská armáda bola schopná poraziť akúkoľvek armádu NATO, okrem Spojených štátov, no, možno aj Turecka. Ukrajinci by vyhrali nad všetkým ostatným, sú takí dobrí. A napriek tomu ich Rusko drví. Velitelia práporov, ktorých teraz Rusi majú, sú tí najlepší, akých kedy svet videl. Títo chlapi robia zázraky! Rusi vyhrávajú a nemôže sa im stať nič, čo by ich zastavilo. Nič!”

 

“Ale môžeme nastaviť cenu pre Rusko veľmi vysoko. Predstavujeme Rusku zbrane, ktoré nezmenia výsledok vojny. Len zabijú viac Rusov a sťažia im víťazstvo, predĺžia konflikt. Ani HIMARS, ani M777, ani rakety Harpoon nezmenia výsledok vojny. Rusko vyhrá, ale jeho cena bude vysoká a cena Ukrajiny bude ešte vyššia. A pre všetkých ľudí, ktorí nosia na bunde ukrajinskú vlajku, poviem “Choďte do pekla!” Ak vám záleží na Ukrajincoch, musíte chcieť, aby vojna skončila už dnes. Pretože všetko, čo sa stane medzi dneškom a nevyhnutným dňom ukončenia konfliktu, je, že zomrú desaťtisíce Ukrajincov.”

 

Americké ďalekonosné raketomety HIMARS majú zvrátiť vývoj v Donbase – Rusi zničili dva za jeden deň

 

“Keď vojdete do ringu ako ťažká váha, vyradí vás, ak si nedáte pozor. A Ukrajinci boli schopní zasadiť ťažké údery a dokázali to. Rusi nie sú dokonalí, urobili chyby a zaplatili vysokú cenu. Ale charakteristickým znakom profesionálnej organizácie je schopnosť prispôsobiť sa a prekonať výzvy. A Rusi sa prispôsobili a prekonali. Ale to nie je to najhoršie, čo sa môže stať. Najhoršie je, ak sa Rusko rozhodne, že veci zašli priďaleko. Rusi vedú špeciálnu operáciu na potrestanie tých, ktorí zabíjali Rusov na Donbase. Náš minister obrany však hovorí, že cieľom USA je vykrvácať Rusko. A ak ste Rus, pomyslííte si: „Dobre, chlapci! Počuli sme Vás!” dodal Ritter na záver.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov