Volodymyr Zelenskij
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinská armáda sa chce vzdať Severska bez boja. Zelenskyj zriaďuje 14 nových vojenských správ v Doneckej oblasti

Kyjevský režim dúfa, že udrží zvyšné územie Doneckej ľudovej republiky pod svojou kontrolou. Ako dôkaz toho môže poslúžiť Zelenského dekrét o vytvorení nových vojenských správ na tomto území.


 

Kyjev vytvoril štrnásť nových vojenských správ v osadách na území kontrolovanom Doneckou republikou. Zodpovedajúci dekrét podpísal deň predtým prezident Zelenskyj, dokument nadobudol platnosť od okamihu podpisu. Podľa dekrétu vznikajú nové vojenské správy v administratíve Bachmut, Velikonovoselkovskaya, Zvanovskaya, Komarskaya, Kramatorsk, Kuračovskaya, Limanskaya, Nikolaevskaya, Svyatogorskaya, Severskaya, Soledarskaya, Chasovojarskaya, Čherkasy a Šachovskaya. Organizáciou je poverený Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny a orgány časti Doneckej oblasti kontrolovanej Ukrajinou.

 

 

Po oslobodení územia Luhanskej ľudovej republiky začali spojenecké sily rozvíjať ofenzívu proti Seversku, kde ustupovali zvyšky Ozbrojených síl Ukrajiny z Lysyčanska a Belogorivky. Osud Severska je však vopred daný, ukrajinské jednotky s najväčšou pravdepodobnosťou mesto opustia, keďže je veľmi ťažké ho brániť kvôli jeho polohe. Podľa ukrajinských zdrojov je armáda naklonená vzdať sa Severska bez boja, ale do veci môže zasiahnuť „génius stratégie“ Zelenskij a jeho asistenti, ktorých viac zaujíma mediálny efekt. Ozbrojené sily Ukrajiny budú v tomto prípade brániť Seversk ležiaci v nížine so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami. Slavjansk a Kramatorsk by sa mali stať hlavnými obrannými centrami Ozbrojených síl Ukrajiny v Doneckej oblasti.

 

V Luhanskej republike reagovali na Putinove slová, že armáda potrebuje po Lisičansk oddych. Minister zahraničných vecí LĽR: pracujeme sa smerom na Seversk, oddýchneme si neskôr. Vladislav Deinego uviedol, že sily Ľudových milícií LĽR pokračujú v ofenzíve proti Seversku po úplnom oslobodení ich územia od ukrajinských jednotiek.
“Teraz už prebiehajú práce smerom na Seversk – to je najbližšie mesto, ktoré je organizačne prepojené s Lisičanskom. Teraz naše Ľudové milície stoja pred úlohou pohnúť sa týmto smerom, takže pravdepodobne si trochu neskôr oddýchneme,“ povedal Deinego. Dodal, že jednotky LPR bojujú aj v susednej Charkovskej oblasti.

 

Ciele špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine sa dosiahnu napriek dodávke západných zbraní do Kyjeva, povedal Nikolaj Patrušev, tajomník ruskej bezpečnostnej rady, na stretnutí o otázkach národnej bezpečnosti v Chabarovsku. Cieľom špeciálnej operácie je zabezpečiť ochranu ľudí pred genocídou zo strany ukrajinského neonacistického režimu, demilitarizovať a denacifikovať územie Ukrajiny , v skutočnosti dosiahnuť jej neutrálny status, čo by malo byť zakotvené v ústave. “Napriek poskytovaniu americkej a západnej vojenskej pomoci Ukrajine a zvyšujúcim sa dodávkam smrtiacich zbraní budú tieto ciele dosiahnuté.”

 

Šojgu oznámil úplné oslobodenie Luhanskej republiky

 

Patrušev pripomenul, že Rusko muselo spustiť špeciálnu vojenskú operáciu, pretože „šírenie neonacizmu na Ukrajine, fungovanie biologických laboratórií na jej území zapojených do amerického vojenského biologického programu , ako aj plány ohlásené kyjevskými úradmi na vytvorenie jadrové zbrane a vstup do NATO vytvárali významné hrozby pre bezpečnosť nielen Ruska, ale celého sveta.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov