Scorpion 3+ Micro
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Moderná osobná obranná zbraň. CZ USA predstavuje nový variant systému Scorpion EVO

Scorpion 3+ Micro s vylepšenými mieridlami, prepracovaným záchytom a uvoľnením zásobníka, vylepšeným úchopom a ďalšími vylepšeniami je doteraz najpokročilejšou generáciou dizajnu Scorpion EVO.


 

 

Zbraňový systém Scorpion EVO od CZ dostal nedávno nový upgrade na americkom trhu, samonabíjacia zbraň CZ Scorpion 3+ Micro 9mm Luger sa vracia k pravdepodobne najúspešnejšej platforme PCC a SMG za posledné desaťročie s kompaktnou a efektívnou verziou špeciálne koncipovanou pre civilný trh.

 

Samonabíjacia zbraň CZ USA Scorpion 3+ Micro sa okrem streľby na štandardnú vzdialenosť a súťaží chce stať základom trhu pre osobnú obranu, ako aj pre profesionálov pracujúcich v sektoroch, ako je súkromná bezpečnosť alebo osobná ochrana v medziach zákonov jednotlivých štátov.

 

 

Scorpion 3+ Micro je výrazne kratší ako EVO 3-S1 a EVO 3-P1, s celovou dĺžkou 371 mm / 14,63″ a dĺžkou hlavne 10,66 cm / 4,2″ s kónickým tlmičom záblesku výstrelu pripevneným k závitom ústia 1/2×28.

 

 

Zbraň si zachováva rovnaký pracovný systém ako všetky ostatné samonabíjacie varianty, ale je postavená na skrátenom puzdre. Nabíjanie zbrane je reverzibilné ako pre ľavú tak aj pre pravú ruku. Scorpion 3+ Micro sa tiež vyznačuje prepracovanou, ergonomickou rukoväťou s protišmykovými povrchmi na oboch stranách, rebrovanou prednou časťou a sadou vymeniteľných rebrovaných chrbtových častí, vďaka čomu sa zbraň pohodlne používa ako pri veľkých rukách, tak aj pre strelcov s menšími rukami. Integrovaná Picatinny lišta po celej dĺžke zbrane obsahuje súpravu vlastných hliníkových mieridiel CZ.

 

Pevné predné mieridlo a nastaviteľné zadné mieridlo so štyrmi otvormi sú tak presnejšie ako pôvodné.
Mieridlá sú upravené a znížené o jednu tretinu aby bolo možné použiť kolimátor alebo reflexné mieridlá, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii. Prípadne ich možno odstrániť a nahradiť akýmikoľvek záložnými mieridlami alebo optikami kompatibilnými s Picatinny lištou.

 

Spúšť a šachta zásobníka bola tiež upravená, čo umožňuje obojručný záchyt zásobníka typu AR-15. Každý Scorpion 3+ Micro sa dodáva s dvoma 20-ranovými dvojradovými zásobníkmi, ktoré boli oproti originálu vylepšené. Samotná zbraň  aj zásobníky však zostávajú aj naďalej plne kompatibilné so všetkými predchádzajúcimi generáciami Scorpion EVO.

 

 

 

Zbraň používa obojstrannú manuálnu poistku umiestnenú pod lúčikom spúšte a obojstranný záchyt záveru. CZ Scorpion 3+ Micro s hmotnosťou 2,1 kilogramu (4,7 libier) v základnej verzii má tiež možnosť odstrániť a nahradiť pažbu akoukoľvek inou pažbou kompatibilnou so Scorpion EVO v súlade s miestnymi zákonmi a nariadeniami. Výrobcom odporúčaná maloobchodná cena za CZ USA Scorpion 3+ Micro je v Spojených štátoch stanovená na 1 299,00 USD.

Ondrej Antolík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov