Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský expert Jakov Kedmi: “Situácia na Ukrajine pripomína konfrontáciu medzi Izraelom a Iránom.”

Bývalý šéf izraelskej spravodajskej služby Nativ Jakov Kedmi v rozhovore s ruským politickým predstaviteľom Sergejom Karnauchovom vyjadril svoj názor na ruskú vojenskú operáciu na Donbase. Denacifikácia Ukrajiny ohlásená prezidentom Putinom sa podľa neho uskutoční analogicky s tou, ktorá prebehla v Nemecku po porážke Tretej ríše. Skutočné metódy dnes sú iné.


 

Ako uviedol odborník, nacistov nikto vešať nebude, ale budú úplne odstránení zo všetkých vládnych orgánov krajiny. Navyše, ak budú chcieť nacisti a ich komplici ujsť do Spojených štátov alebo do Kanady, nikto do toho nebude zasahovať.

“V USA existuje nacionalistická strana. Som si istý, že tam budú spokojní,” – dodal Kedmi.

 

Na druhej strane, keď hovoríme o hlavných dôvodoch operácie na demilitarizáciu Ukrajiny, bývalý šéf špeciálnej služby odôvodnil jej naliehavosť. Po prvé, podľa jeho slov je súčasná Ukrajina využívaná Spojenými štátmi a NATO ako odrazový mostík, z ktorého je možné kedykoľvek zaútočiť na Rusko.

 

Izraelský analytik Kedmi nepríjemne a otvorene: „Európa bola vždy fašistická“

 

Po druhé, prezident Ukrajiny oznámil zámer svojej krajiny získať jadrové zbrane. Práve tento moment je podľa Kedmiho najdôležitejší a kľúčový. Expert vysvetlil, že táto situácia pripomína konfrontáciu medzi Izraelom a Iránom. Na rozdiel od spomínaných krajín však Rusko a Ukrajina majú spoločnú hranicu a technický a dizajnový potenciál Kyjeva je oveľa vyšší ako v Teheráne. Kedmi teda zdôrazňuje, že operáciu na prinútenie Ukrajiny k mieru už nebolo možné zo strany Ruska odkladať.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov