Ilustračné foto
Aktuality, História,

Britský imperializmus nezmizol. Myšlienka anglosaskej elity, ktorá sa zmocní svetovej moci, stále žije

Britský imperializmus nezmizol, len zmenil svoje metódy.


 

V predchádzajúcom článku som písal o druhom stretnutí medzinárodného súdu, ktoré sa konalo 12. februára (Veľká porota. The Court of Public Opinion) , známy ako “Norimberk-2”. Angličan Alex Thomson, bývalý dôstojník britskej vládnej komunikačnej služby, ktorý na tomto stretnutí vystúpil ako prvý, podal prehľad o histórii prípravy plánu Veľkého resetovania, ktorá sa podľa jeho názoru začalo pred poldruha storočím v Spojenom kráľovstve. Hlavné myšlienky tohto plánu, poznamenal Thomson, sformuloval v 19. storočí Cecil Rhodes, ktorý na juhoafrických diamantoch zarobil rozprávkové bohatstvo.

 

V téme pokračoval druhý rečník, kanadský novinár Matthew Ehret , autor troch zväzkov kanadskej Untold History, zakladateľ Canadian Patriot Review a riaditeľ nadácie Rising Tide Foundation .

 

Matthew Ehret plne súhlasí s Alexom Thomsonom, že britský imperializmus nezmizol, len zmenil metódy. Myšlienka, že svetovú moc prevezme anglosaská elita, ktorá patrí k Cecilovi Rhodesovi , ktorý zomrel pred 120 rokmi , zostáva aktuálna. Toto zachytenie je koncipované v dvoch skokoch. Prvým je konsolidácia anglosaského sveta. Druhým je dobyť zvyšok ľudstva. Oporným bodom je tu City of London , štát v štáte, zľahka pokrytý znakmi medzinárodných bánk.

 

Anglosaský svet je v prvom rade Spojené kráľovstvo (Anglicko + Škótsko + Wales + Severné Írsko). Po druhé, sú to štyri anglicky hovoriace krajiny, kde v populácii prevládajú Anglosasovia: USA, Kanada, Austrália, Nový Zéland. Po tretie, krajiny Britského Spoločenstva národov (okrem Kanady, Austrálie a Nového Zélandu ďalších 51 štátov), ​​vrátane Indie, Pakistanu, Bangladéša, Nigérie a i.. Spoločenstvo tvorí 30 % svetovej populácie a 21 % plochy Zeme.

 

Matthew Ehret zdôrazňuje, že hlavnou prioritou londýnskej elity bol návrat k britskej časti Spojených štátov amerických, ktoré v roku 1776 vyhlásili nezávislosť od britskej koruny. V Novom svete aj po roku 1776 zostala piata kolóna, ktorá sa snažila vrátiť Spojené štáty britskej korune. Matthew Ehret spomína, že v roku 1833 bola v Londýne založená organizácia, ktorá nie je formálne spojená s vládou, Agentov Koruny, ktorá vytvorila sieť agentov pracujúcich pre záujmy britskej koruny v mnohých krajinách sveta vrátane Spojených štátov amerických.

 

Matthew Eret ako občan Kanady a odborník na jej históriu poznamenáva, že postavenie vlastencov v Kanade v predminulom storočí bolo rovnako silné ako v USA. V polovici 19. storočia sa zdalo, že Kanada prijme vlastnú deklaráciu nezávislosti od britskej koruny (podobne ako v americkej deklarácii z roku 1776), no vďaka podpore britského agenta Johna Alexandra Macdonalda v roku 1867 bola prijatá ústava, ktorá legalizovala vytvorenie zjednotenej Kanady (štyri provincie) ako domínia Británie. Macdonald povedal, že sa narodil ako Brit a chce zomrieť ako Brit. To sú slová prvého premiéra „suverénnej“ Kanady. Matthew Ehret to nazýva cynickou zradou.

 

V USA sa vplyv probritskej piatej kolóny dramaticky zvýšil v 20. storočí s pomocou Cecila Rhodesa, ktorý v Británii založil tajnú organizáciu s názvom Okrúhly stôl (Round Table), ktorá zahŕňala skupiny v USA a Kanade. Koncom 19. storočia sa kanadským premiérom stal Wilfrid Laurier , ktorý sa snažil dostať krajinu z britského vplyvu, no v roku 1911 bol zvrhnutý. Následne Laurier napísal: „Kanadu teraz riadi londýnska junta známa ako okrúhly stôl s pobočkami v Toronte, Winnipegu, Victorii…“

 

„Okrúhly stôl“ dal vládu pod plnú kontrolu Británie. V rokoch 1908 až 1916 bol predsedom vlády Británie Herbert Henry Asquith , potom ho nahradil poslušný David Lloyd George , ktorému diktovali podmienky Versaillskej zmluvy, ktorú Lloyd George oznámil na mierových konferenciách v Paríži.

 

Hlavnou verejnou postavou zastupujúcou sprisahancov okrúhleho stola bol Lord Milner (Alfred Milner) , pridelený Lloydovi Georgovi. V USA bol takouto postavou plukovník Edward Mandel House, pridelený Woodrowovi Wilsonovi. Bernard Baruch bol pridelený prezidentovi Franklinovi Rooseveltovi , ktorý sa staral aj o budúceho prezidenta Trumana .

 

Podstatou rozsiahleho prejavu Matthewa Ehreta je, že Londýnu sa podarilo dostať Spojené štáty pod svoju kontrolu. Mimochodom, o tom dlhé roky hovorila známa americká verejná osobnosť Lyndon LaRouche , ktorý zomrel pred tromi rokmi . LaRouche obvinil americký establishment nielen z toho, že kedysi nezávislú Ameriku zmenil na britskú kolóniu, ale aj z potláčania zvyškov demokracie a zasievania fašizmu v krajine.

 

Dnes sa črtajú kontúry jadra veľkého britského impéria. Ide o päť krajín: Veľká Británia, USA, Kanada, Austrália a Nový Zéland. Dosiahli konsolidáciu v spravodajskej činnosti. Podľa Matthewa Ehreta to bola Británia v roku 1930, ktorá iniciovala túto konsolidáciu; zrodila sa konštrukt s názvom Päť očí (Five Eyes – FVEY) .

 

Matthew Ehret poznamenal, že často na prvé miesto v anglosaskom svete nekladú Britániu, ale Spojené štáty americké – kvôli tomu, že sa podceňuje úloha tajných spoločností Foggy Albion a britských spravodajských služieb. Neberie do úvahy ani to, že britské koloniálne impérium v ​​druhej polovici 20. storočia nahradilo iné impérium. Je takmer neviditeľné a nazýva sa offshorami. Väčšinu offshore jurisdikcií kontroluje City of London a Bank of England.

 

Niektoré fragmenty prejavu Matthewa Ehreta si vzhľadom na svoju aktuálnosť v súčasnosti zaslúžia podrobnú analýzu. Napríklad spomenul organizáciu „Agenti Koruny“, založenú za čias britského kráľa Williama IV. (vládol v rokoch 1830-1837) a 26. premiéra Charlesa Graya. Od prvého dňa svojej existencie „Agenti Koruny“ pracovali výhradne pre britskú Korunu. Rovnaký štatút mala donedávna aj spravodajská služba MI-6 vytvorená v roku 1909, ktorá sa však až v roku 1994 prijatím zákona o spravodajských službách stala oficiálnou spravodajskou službou Veľkej Británie.

 

Agenti Koruny majú za sebou dlhú a temnú históriu. V roku 1996 dostali “Agents of the Crown” iné meno – Crown Agents for Overseas Government Administration . Došlo aj k takej úprave názvu ako Crown Agents Foundation . Členmi tejto banky sú Standard Chartered Bank (jedna z najstarších a veľmi vplyvných bánk v City of London), Unilever International Corporation , Medzinárodná obchodná komora Spojeného kráľovstva , ako aj Transparency International, The Royal Commonwealth Society , Caribbean Council .atď. Nadácia Crown Agents Foundation je len vrcholom globálnej siete. Táto nezisková organizácia je zakladateľom veľkého množstva obchodných štruktúr a tiež úzko spolupracuje so Svetovou bankou a Gates Foundation.

 

Matthew Ehret nazýva Crown Agents nástrojom na „riadenie… infraštruktúry kolónií Impéria“. Geografia spoločnosti Crown Agents a jej obchodných štruktúr siaha ďaleko za hranice Britského spoločenstva národov. Crown Agents pôsobí vo väčšine bývalých sovietskych republík. V skutočnosti ide o agentúru britskej koruny v postsovietskom priestore. Činnosť organizácie sa označuje ako „poradenské služby“. Tieto služby zahŕňajú zdravotníctvo, poľnohospodárstvo, zahraničný obchod, colníctvo, bankovníctvo, domáci obchod.

 

Zamestnanci Crown Agents presadzujú „svojich ľudí“ na kľúčové pozície vo vládnych štruktúrach, z niektorých miestnych občanov robia „svojich ľudí“. V rokoch 1992 až 2015 Crown Agents pôsobí v Rusku a poskytuje poradenstvo v oblasti riadenia dodávateľského reťazca a finančných služieb a služieb v sektoroch zdravotníctva, poľnohospodárstva, verejných financií, infraštruktúry, energetiky a jadrovej bezpečnosti. Od roku 2018 sa Rusko prestalo spomínať v správach Crown Agents a na Ukrajine Crown Agents dnes „pomáha“ tejto krajine premeniť sa na koloniálny prívesok anglosaského impéria.

 

Globálna hospodárska kríza je druhou fázou Veľkého reštartu. Malé a stredné podniky musia byť zničené

 

Matthew Ehret, podobne ako Alex Thomson, si nekládol za cieľ identifikovať zločiny priamo súvisiace s „pandémiou“. Viedol len k záveru, že démoni posledných dvoch rokov majú veľmi málo spoločného s verejným zdravím a medicínou. Ide o ďalší pokus zločineckej skupiny, ktorá si hovorí „svetová elita“ o uchopenie moci na planéte podľa plánov Cecila Rhodesa.
Valentin Katasonov
*autor je profesor, doktor ekonómie, predseda Ruskej ekonomickej spoločnosti. S.F. Šarapovova

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov