Konvoj 56 ruských vysoko mobilných tankov T-80 a iných obrnených vozidiel smerujúcich k západnej hranici Ruskej federácie v regióne Belgorod
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusko urýchlene presúva jednotky na zabezpečenie hraníc republík Donbasu. Ukrajina stále útočí. Video

Ruské ozbrojené sily zabezpečia bezpečnosť územia republík Donbas, ochranu hraníc DĽR a LĽR budú vykonávať spoločne Ľudové milície republík a ruská armáda, toto rozhodnutie je zakotvené v bilaterálnych dohodách podpísaná v pondelok 21. februára 2022 medzi Moskvou a Doneckom s Luhanskom.


 

 

 

https://twitter.com/i/status/1495898160274755584

 

Podľa textov zmlúv o priateľstve, spolupráci a vzájomnej pomoci s republikami, pričom v oboch prípadoch sú takmer totožné, DĽR a LĽR udeľujú Rusku právo vybudovať alebo využívať vojenské základne na ich území, ako aj možnosť využívať existujúcu vojenskú infraštruktúru.

 

 

Podpísané dokumenty vytvárajú právny základ pre prítomnosť na území republík ruskej armády, ako aj poskytovanie potrebnej pomoci v prípade útoku. Vladimir Putin v pondelok večer vydal ďalšie dva dekréty, ktorými nariadil ruskému ministerstvu obrany zabezpečiť bezpečnosť území republík až do podpísania príslušných dohôd, ktoré má pripraviť ruské ministerstvo zahraničia. K uznaniu republík Donbass ako suverénnych a nezávislých štátov došlo v pondelok 21. februára 2022. Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovoril ruskému ľudu a podpísal príslušný dekrét. Očakáva sa, že dokumenty dnes popoludní ratifikuje Štátna duma, potom príde rad na Radu federácií, ktorá tiež prisľúbila rýchle posúdenie a schválenie dokumentov.

 

 

Ministerstvo obrany v súlade s dekrétom prezidenta Ruska začalo vstup jednotiek ruskej armády na územie republík Donbasu, prvé kolóny obrnených vozidiel boli zaznamenané v noci v DĽR. Neskôr sa objavili správy o príchode ruskej techniky do Luhanskej ľudovej republiky.

 

 

Prvé dve kolóny obrnenej techniky zaznamenali v noci z pondelka na utorok, cez územie DĽR sa presúvali severným a západným smerom. Očití svedkovia hlásili „veľké počty“ tankov a obrnených transportérov. Neskôr sa objavili správy o výskyte ruských jednotiek na území LPR. Okrem toho boli prijaté správy zo strany republík aj zo strany Ukrajiny.

 

Na webe sa objavilo video od očitého svedka, ktorého zábery dokumentovali konvoj 56 ruských vysoko mobilných tankov T-80 a iných obrnených vozidiel smerujúcich k západnej hranici Ruskej federácie v regióne Belgorod v Rusku. Navyše má výbava zimné sfarbenie, t.j. kamufláž je vhodná pre ročné obdobie, ale líši sa od poveternostných podmienok v danej oblasti. Premaľovať však nie je problém a na niektorých miestach je na poliach ešte sneh.

 

 

Na dotykovej línii medzitým stále prebiehajú boje, Ozbrojené sily Ukrajiny pokračujú v ostreľovaní, na čo jednotky Ľudových milícií republík odpovedajú paľbou.

 

 

 

Video: Historický rozhovor Vladimíra Putina s rozrušeným šéfom ruskej rozviedky o uznaní republík Donbasu

 

Objavilo sa zaujímavé video ničenia muničného bodu Ozbrojených síl Ukrajiny. V popise k videu sa píše, že doneckí vojaci spätnou paľbou z ATGM zničili nákladné auto dodávajúce muníciu do pozícií Ozbrojených síl Ukrajiny na ostreľovanie Donecka. Druhý výstrel zničil opevnený bod ukrajinskej armády.

 

Video – Parlamenty LĽR a DĽR ratifikovali zmluvy o priateľstve a spolupráci s Ruskom:

 

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov