Vojenské vybavenie natreté bielym „Z“ je vidieť pár kilometrov od hranice
Aktuality, Pozemná technika,

Rusko spúšťa „Operáciu Z“ – obrnená technika a vozidlá označené tajomnými symbolmi dorazili k ukrajinskej hranici

Používatelia sociálnych sietí si všimli, že v posledných dňoch, na pozadí pokračujúcej hystérie okolo ruskej „invázie“ na Ukrajinu, sa na webe objavilo množstvo videí zobrazujúcich vybavenie ruských ozbrojených síl s identifikačným znakom Z. To vyvolalo diskusiu, pretože všetko toto vybavenie bolo vidieť v oblastiach Kursk a Belgorod, len 10-40 km od ukrajinských hraníc.


 

 

Pozorovatelia si všimli, že spomínaný znak Z vo štvorci na technike nebol aplikovaný pomocou šablóny, ale bol nakreslený ručne, akoby v zhone. Navyše sa do záberov dostala najrozmanitejšia technika v stovkách jednotiek: tanky, bojové vozidlá pechoty, obrnené transportéry, samohybné delá, ťažké plameňometné systémy, samohybné odmínovacie vozidlá, raketomety, nákladné autá na palivo a zásobovacie vozidlá.

 

 

Niektorí pozorovatelia uviedli, že na vybavenie bola nanesená aj fluorescenčná farba kvôli viditeľnosti v noci. Existuje podozrenie, že im bola prisúdená špecifická – v súčasnosti nejasná – úloha v možnej bezprostrednej invázii do bývalého sovietskeho štátu.  Možno máme do činenia s určitou skupinou jednotiek, ktoré majú svoje vlastné misie. V jednom prípade bolo hlásených, že v okolí Beršakova, Maksimovky a Šebekina v regióne Belgorod bolo spozorovaných viac ako 200 vojenských vozidiel.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov