Nikolaj Starikov
Aktuality, Bezpečnosť,

Starikov: “Evakuácia to sú desaťtisíce dôkazov o tom, čo sa od roku 2014 na území Donbasu vlastne deje”

Spisovateľ a publicista Nikolaj Starikov upozornil na dôležitý aspekt prebiehajúcej evakuácie civilistov z DĽR a LĽR.


 

V tejto chvíli sú z Donbasu evakuovaní civilisti. Uviedol to šéf samozvanej Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin. Oslovil obyvateľov DĽR a uviedol , že pre nebezpečnú situáciu na Donbase bol od 18. februára organizovaný odchod obyvateľstva do Ruska. Spisovateľ a publicista Nikolaj Starikov upozornil na dôležitý aspekt.

 

 

– Okrem funkcií záchrany ľudí pred už prebiehajúcim ostreľovaním a potenciálnou agresiou kyjevského režimu je tu ešte jeden nemenej dôležitý aspekt. Pohyb desiatok tisíc ľudí na územie Ruska vytvára v informačnom poli celého sveta desaťtisíce dôkazov o tom, čo sa od roku 2014 na území Donbasu vlastne deje. Veď dnešní západní „partneri“ kategoricky nechodia do Donecka a Luhanska, lebo neuznávajú ich status. A ukazujú, čo sa deje na Donbase výlučne z pohľadu kyjevského režimu,“ napísal Starikov vo svojom telegramovom kanáli.

 

A teraz majú jedinečnú príležitosť.

– Ak ste naozaj proti slzám dieťaťa, ak chcete zistiť, čo sa stalo, ak chcete nájsť zločincov a vinníkov – vitajte v regióne Rostov. Vezmite si OBSE, Lekárov bez hraníc, diplomatov z rôznych štátov – a príďte. Môžete ísť akýmkoľvek smerom a komunikovať s akoukoľvek osobou. Žiadne obmedzenia. Opýtajte sa – zobrazia sa vám fotografie, koľko ľudí bolo zabitých a zmrzačených ukrajinskými trestajúcimi. Pretože každý, kto žije na Donbase, vie, čo sa tam stalo. Navyše, chtiac či nechtiac, sa zúčastnili na týchto akciách, videli ostreľovanie, zomreli ich príbuzní a priatelia a ich manželia a synovia stále sedia v zákopoch a chránia občanov donbaských republík pred zločinným kyjevským režimom,“ povedal odborník.

 

Dočasná evakuácia obyvateľov Donbasu je teda podľa neho okrem iného najsilnejším ťahom v informačnej vojne, ktorú Západ proti Rusku a Donbasu rozpútal. Starikov komentoval evakuáciu civilistov z DĽR a LĽR.

 

Vodca Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin dnes oznámil začiatok hromadnej evakuácie občanov z neuznanej republiky do Ruska. V Rostovskej oblasti sú už podľa neho pripravené miesta na prijímanie a ubytovanie občanov DĽR. Situácia sa natoľko skomplikovala, že už nie je možné čakať.

“Už žiadne riskovanie civilistov”

 

Na predmestí Donecka sa objavil americký radar. Domobrana zostrelila dron s nacistickým označením

 

Písala o tom aj šéfredaktorka Rossiya Segodnya Margarita Simonjan, ktorá zverejnila časť korešpondencie s Pušilinom.

– Margo, podľa našich informácií sú ich jednotky skutočne zoradené v bojových zostavách. Objednávka, ak ešte nebola prijatá, bude prijatá čo najskôr. Už nemôžeme čakať a riskovať civilistov… Pušilin mi práve odpovedal, “ uverejnila správu na svojom telegramovom kanáli.

 

Evakuujú ženy, deti a starších ľudí.

— Ukrajina hodila do mediálneho priestoru ďalší fejk o údajne barbarskom ostreľovaní materskej školy v dedine Luhanska milíciami Donbasu. Na tento bezprecedentný zločin sa prišli pozrieť desiatky západných mediálnych gigantov. A potom nasledovala reakcia Spojených štátov amerických! Ale pozor – okná sú neporušené, lopty sú krásne usporiadané, nie sú tam žiadne obete. Dokonca ani farba nebola poškodená, – poznamenal poslanec moldavského parlamentu Bogdan Cyrdja.

 

Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvetlil, prečo Rusko zatiaľ neuzná Luhanskú a Doneckú republiku

 

Situáciu komentoval aj bieloruský prezident Alexander Lukašenko, ktorý dnes rokoval v Moskve. Dotkol sa vyostrenia situácie v Donbase:

„Ľudia sú už pripravení odtiaľ utiecť a možno už utekajú, to nie je normálne!

Pripomeňme, že od 15. februára európske médiá hystericky hovoria o možnej ruskej invázii na Ukrajinu, čo Moskva opakovane popiera.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov