Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Vojenské letectvo z celého Ruska sa presúva k Ukrajine. V Bielorusku nasadili 32 stíhačiek Su-25 a 25 bojových vrtuľníkov

V blízkosti bielorusko-ukrajinských hraníc bolo spozorovaných 32 útočných lietadiel Su-25 ruských vzdušných síl. Rusko masívne presúva útočné lietadlá k hraniciam Bieloruska a Ukrajiny.


 

 

Ako sa ukázalo, najmenej 32 útočných lietadiel Su-25 sa už nachádza na leteckej základni bieloruských vzdušných síl pri Luninecoch. Okrem toho je známe, že za posledných 24 hodín bolo do Bieloruska prevezených najmenej 25 bojových vrtuľníkov – tie boli niekoľko hodín videné na leteckej základni Machulišči, niekoľko kilometrov od Minska.

 

 

Ako vyplýva zo satelitných snímok, na ktorých je vyobrazené vojenské letisko pri Luninetcoch, 11. februára sa tam nachádzalo najmenej 32 útočných lietadiel Su-25 ruských vzdušných síl. Počet útočných lietadiel môže byť oveľa väčší, keďže v tom čase už bieloruská a ruská armáda prevádza spoločné cvičenia. V tomto ohľade neexistujú úplne spoľahlivé údaje o tom, koľko presne bojových lietadiel bolo nasadených do Bieloruska.

 

 

Zdroje v Minsku okrem iného uvádzajú, že pred necelým dňom bolo na leteckú základňu Machulišči, ktorá sa nachádza niekoľko kilometrov od bieloruskej metropoly, nasadených najmenej 25 bojových vrtuľníkov Mi-24 a Ka-52. Ka-52 boli dnes spozorované aj nad Dobrušhom v regióne Gomel. Na pozadí napätia v Donbase budú takéto zbrane viac než dostatočné na úspešnú porážku žoldnierov a jednotiek ozbrojených síl Ukrajiny, ak sa tieto pokúsia zaútočiť na samozvané republiky.

 

 

V rôznych regiónoch Ruska natáčajú očití svedkovia presun významných síl vojenského letectva smerom na Ukrajinu. A obyvatelia prihraničných regiónov zaznamenávajú prílet bojových a viacúčelových vrtuľníkov, ktoré predtým vzlietli z iných regiónov.

 

 

Spočiatku bol presun helikoptér zaznamenaný nad centrálnou časťou Ruska – v Jaroslavli, Nižnom Novgorode, Moskve, Riazani, Tvere a ďalších regiónoch. Smerom k Ukrajine leteli prevažne Ka-52 Alligator, Mi-28N Night Hunter, viacúčelové Mi-35 a Mi-8. Stovky videí nakrútili očití svedkovia v rôznych regiónoch Ruska a Bieloruska, zverejňujeme len niekoľko.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov