Prehliadka víťazstva v Tule
Aktuality, Pozemná technika,

Presun síl pre špeciálne operácie Ruskej federácie bol zaznamenaný v Smolenskej oblasti. Video

Na webe sa objavilo video, ktoré zaznamenávalo pohyb ruských jednotiek špeciálnych operácií po ceste v Smolenskej oblasti. Na záberoch je vidieť pohyb terénnych vozidiel Toyota Hilux a nákladných áut KamAZ 4911 Gepard, ktoré slúžia ruským špeciálnym jednotkám. Okrem toho sú okná SUV pickupov pevne zakryté.


 

 

Tieto vozidlá už boli predvedené v Rusku, a to na skúškach aj na samotných prehliadkach víťazstva v rokoch 2019-2020 v Tule. Smolenská oblasť hraničí s Bieloruskom, kde práve prebiehajú spoločné rusko-bieloruské vojenské cvičenia „Allied Resolve-2022“. Ozbrojené síly RF v rámci spomínaných manévrov vypracovávajú nielen obranné operácie zamerané na odrazenie vonkajšej agresie, ale aj opatrenia na boj proti terorizmu.

 

 

Medzinárodná prax početných vojen a konfliktov rôznej intenzity dokázala, že ľahké a ovládateľné bojové vozidlá môžu mať určité výhody oproti ťažkým a nemotorným obrneným vozidlám v obývaných oblastiach, púšťach a horách. Je to výsledok užitočných bojových skúseností, ktoré Rusko zavádza do svojich jednotiek.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov