TU-160M
Aktuality, Letectvo,

“Vynikajúce vlastnosti” Vojenský expert zhodnotil modernizovaný bombardér Tu-160M ​​​​

Modernizovaný strategický bombardér Tu-160M ​​sa stane prvým lietadlom na svete s raketami so spätným štartom – sú schopné zachytiť ciele za ním, uviedol pre RIA Novosti zdroj z leteckého priemyslu.


 

Prvý strategický bombardér Tu- 160M postavený od nuly absolvoval svoj debutový 30-minútový let 12. januára tohto roku. Nové lietadlo dostalo modernizované motory, modernizovanú avioniku ako aj nové systémy riadenia zbraní.

 

 

„Na prvom novovyrobenom Tu-160M ​​bola inštalovaná spätná radarová stanica (RLS), ktorá umožní lietadlu použiť rakety na sebaobranu proti raketám typu vzduch-vzduch, zem-vzduch. Rakety vzduch-vzduch” po zameraní chvostovým radarom bombardéra v zadnej pologuli, budú zasahovať ciele, ktoré sa nachádzajú “za” Tu-160M,” uviedol hovorca agentúry.

 

Zdroj dodal, že “najvhodnejšie je použitie spätného radaru na ťažkých bombardéroch, pretože ide o lietadlá s nízkou manévrovateľnosťou, ktoré jednoducho nemusia mať čas otočiť nos smerom k nepriateľovi. “Na základnej verzii Tu-160 nie je žiadny chvostový radar.

 

Program reprodukcie lietadiel Tu-160 v modernizovanom vzhľade Tu-160M ​​​​bol spustený rozhodnutím prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina . Ako informoval Rostec , v rámci štátnej zmluvy s Tupolevom bola v krátkom čase kompletne zdigitalizovaná projektová dokumentácia pre Tu-160M, bola obnovená technológia na vákuové zváranie titánových výrobkov, obnovená výroba drakových jednotiek. a vznikla nová spolupráca. Lietadlá Tu-160M ​​​​vyrába Kazaňský letecký závod (pobočka Tupolev PJSC ).

 

“Skvelé rýchlostné charakteristiky: Japonské F-35, pýcha amerického leteckého priemyslu, sa svojho času pokúšali zachytiť Tu-160, tie zapli prídavné spaľovanie a ľahko sa dostali preč z dosahu super stíhačiek,” V éteri rádia Sputnik uviedol vojenský expert Jurij Knutov. Nové lietadlo prevyšuje svojho predchodcu v mnohých smeroch.

 

“Tu-160M ​​​​dostali modernizované motory, majú vylepšený povlak lopatiek, zlepšili napájanie a dosiahli úsporu paliva. Vďaka tomu lietadlo zvýšilo rýchlosť o 300-500 km/h, dolet sa zvýšil o 1000km. K dispozícii je elektronika najnovšej generácie, ktorá vám umožňuje získať informácie, určiť cieľ cez satelity, viesť presnú paľbu,“ povedal Jurij Knutov.

 

Arktický manéver bombardéra Tu-160 odhaľuje „dieru“ v obrane USA

 

Modernizovaný strategický bombardér je vybavený najnovšími zbraňami, pokračoval vojenský expert.
“Lietadlo je už vybavené raketami X-101, v Sýrii sa používali vo verzii so špeciálnou hlavicou, dosah týchto rakiet je viac ako 5000 km, kruhový pravdepodobný koeficient odchýlky len 7 metrov. bombardér môže letieť do veľkých vzdialeností, napríklad tisíce kilometrov od nepriateľského územia, odpáliť raketu, otočiť sa a odísť bez toho, aby vstúpil do oblasti pokrytia PVO. Tu-160M ​​​​môže niesť až 12 týchto riadených striel,“ Upresnil Jurij Knutov.

 

Kdekoľvek na svete. Čo dokáže modernizovaný ruský bombardér Tu-160M?

 

Dodal, že Tu-160M ​​​​je vybavený elektronickým bojovým systémom, ktorý automaticky deteguje žiarenie z nepriateľských lietadiel alebo protilietadlových systémov a tiež automaticky ruší.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov