Pištoľ P-10F Competition-Ready, 9 mm je model optimalizovaný s komponentami ApexTactical a HB Industries pre praktickú streľbu
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Novinka od Českej zbrojovky: pištoľ pripravená na súťažnú praktickú streľbu

Rad CZ P-10 s polymérovým rámom je samonabíjacia (poloautomatická) pištoľ. Uvedený ďalší variant, tentoraz špeciálne koncipovaný pre praktickú streľbu IPSC a USPSA je CZ P-10F Competition-Ready, predstavený zbrojovkou CZ-USA. Obsahuje množstvo vylepšení štandardného dizajnu, špeciálne koncipovaných na zlepšenie výkonu v tých kľúčových momentoch, ktoré rozhodnú o výsledku súťaže.


 

 

Nová CZ P-10F Competition-Ready je postavená na rovnakom matnom čiernom polymérovom ráme vystuženom vláknami, aký sa používa na služobnej/taktickej pištoli CZ P-10F. Ako taká je vybavená lištou Picatinny pre taktické príslušenstvo a protišmykovým šachovnicovým vzorom na všetkých kontaktných plochách ako aj sadou vymeniteľných chrbátov, vďaka čomu je pištoľ pohodlná a ľahko ovládateľná strelcami akejkoľvek veľkosti ruky.

 

 

Záver P-10F Competition- Ready je asi o pol palca (1,27 cm) dlhší ako u štandardnej CZ P-10F. Stále má klasický dizajn série P-10 ako aj predné a zadné zdrsnenie zakončené muškou z optických vlákien. Zadná časť je opracované tak, že akceptuje inštaláciu väčšiny mieridiel.

 

 

Kľúčovou vlastnosťou CZ P-10F Competition- Ready je účelovo skonštruované a za studena kované bicie kladivko. Hlaveň má dĺžku 12,7 cm /5 palcov/ s plným lesklým zlatým titan nitridovým povlakom pre dlhšiu životnosť a MatchGrade komorou s vylepšenou geometriou. Komora je o niečo väčšia ako je štandard pre 9mm strelivo, čo umožňuje použitie veľkej väčšiny 9mm továrenskej munície a robí P-10F Competition-Ready spoľahlivejšou.

 

Taurus predstavuje novú malú kompaktnú pištoľ GX4 v kalibri 9 mm

 

Nový model Competition-Ready prichádza s rovnakými dvojradovými kovovými zásobníkmi, aké sa používajú na základnej línii P-10F a ponúkajú kapacitu 19+1 alebo 10+1 nábojov 9×19 mm (známy ako 9 mm Luger alebo 9 mm Parabellum) v závislosti od miestnych zákonov a predpisov. Všetky zásobníky obsahujú  kovovú pätku tiež upravenú v lesklej zlatej povrchovej úprave, ktorá ladí s hlavňou a spúšťou a poskytuje ostrý kontrast k matnej čiernej farbe záveru a rámu a lepší estetický vzhľad.

 

Nový nástup. Česká zbrojovka predstavila sériu guľovníc pre lov, šport a hobby streľbu

 

CZ P-10F Competition-Ready je celkovo 21,59 cm / 8,5″/ dlhá. Prázdna váži 850 gramov a je vybavená plne obojručným ovládaním. Ovládacie prvky zbrane sú vyrobené z hliníka pre lepší súťažný výkon a nižšiu hmotnosť. Pištoľ CZ P-10F Competition-Ready je na severoamerickom trhu, distribuovaná firmou CZ-USA za maloobchodnú cenu odporúčanú výrobcom 999,00 USD.

Ondrej Antolík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov