Izraelský analytik Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik: Ruská reakcia na útok ukrajinských síl v Donbase bude pre USA nepríjemným prekvapením

Oznámenie Moskvy o protiopatreniach v prípade nových amerických sankcií prinúti Washington zmeniť zahraničnú politiku. Tvrdí bývalý riaditeľ izraelskej spravodajskej služby Nativ Jakov Kedmi. Expert si je istý, že americké úrady boli zmätené už po prvom ostrom vyhlásení Ruska o hrozbe sankcií. Ďalší vývoj teraz závisí od želania Ruskej federácie pokračovať v dialógu so Spojenými štátmi, dodal Kedmi.


 

„Teraz Rusko zváži, či má zmysel pokračovať v rokovaniach so Spojenými štátmi o bodoch, ktoré nesúvisia s hlavným problémom, a prejde k ďalšej fáze, teda k použitiu vojensko-technických prostriedkov. A tu všetko závisí od fantázie. Hlavná vec je, že Spojené štáty nevedia, kedy Rusko dá odpoveď, aká bude, a z ktorej strany posilniť obranu. Všetky karty sú v rukách Putina. Washington sa zatiaľ môže vyhrážať len ďalšími strašnými sankciami, no to nepotrvá dlho, “odhalil zložitosť situácie Jakov Kedmi vo vysielaní kanála ITON-TV YouTube.

 

Za účinnú reakciu možno považovať už samotnú reakciu Moskvy na „hrozné“ sankcie. Teraz Američania nevedia, čo ich čaká, ak budú vyhlásené obmedzenia. V dôsledku toho nechápu, aké kroky majú podniknúť, dodal izraelský politológ.

 

Osem krajín nebude váhať s podporou Ruska v prípade vojenského konfliktu s USA

 

Takisto vedenie USA nemôže ani len približne odhadnúť ruské akcie v prípade rozsiahlej agresie alebo „náhodného úderu“ ozbrojených síl Ukrajiny na republiky Donbasu. Reakcia Ruska na vojenskú akciu Ozbrojených síl Ukrajiny proti DĽR a LĽR bude rozhodujúca, tvrdá a zároveň bude mimoriadne nepríjemným prekvapením nielen pre Kyjev, ale aj pre Washington.

„Pri Ukrajine nie sú potrebné žiadne vojenské akcie. Čo sa týka Ukrajiny, jediné, čo je pripravené, je reakcia na spustenie paľby zo strany ozbrojených síl Ukrajiny. Rusko túto reakciu dlho plánovalo a realizovalo tak na úrovni veliteľstva, ako aj na úrovni vojsk. Tam sa problémy vyriešia veľmi rýchlo,“ povedal odborník.

 

Bývalý prezident USA Donald Trump označil vinníka hroziacej vojny na Ukrajine. “Za mňa by sa to nestalo”

 

Podľa Kedmiho sa dokonca aj „náhodný úder“ ozbrojených síl Ukrajiny na Donbas ukáže byť pre Spojené štáty nečakaným a mimoriadne nepríjemným prekvapením. Američania si všetky negatívne dôsledky vojenského dobrodružstva kyjevských bezpečnostných síl proti DĽR a LĽR pre seba zatiaľ nevedia ani len predstaviť, upozornil politológ.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov