Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Covid je zámienka, ženú nás do vojny s ruským národom, varuje Blaha

Slovenský opozičný poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) varoval pred vojnou s Ruskom a stupňujúcimi sa represiami na Slovensku. Podľa neho plánovaná obranná dohoda so Spojenými štátmi zbaví krajinu suverenity a zo Slovenska bude americká kolónia.


 

Podľa Blahu sa schyľuje k vojne s Ruskom , do ktorej bude zatiahnuté Slovensko. Poslanec je presvedčený, že Spojené štáty chcú za týmto účelom rozmiestniť na slovenskom území svoje vojenské základne, čo má umožniť dohoda o obrannej spolupráci .

 

„Ženú nás do vojny s ruským národom, ktorý väčšina Slovákov považuje za priateľov a bratov. Ženú Slovanov proti sebe – toto je ich hlavný cieľ. Práve preto potrebujú Američania na našom území svoje vojenské základne a sklady zbraní. Možno aj jadrových,“ zdôraznil Blaha.

 

Aby slovenská vláda zamedzila protestom proti tejto politike, zakázala protesty. Reštrikcie kvôli šíreniu koronavírusu sú podľa neho iba zámienkou. Každého, kto vyjde do ulíc, chcú zavrieť. Vláda to podľa Blahu dala jasne najavo, keď bol predvedený šéf Smeru-SD Robert Fico na policajnej stanici, hoci má ako poslanec imunitu.

 

„Preto použili gestapácke metódy proti pokojnému protestu záchranárov, a dokonca aj proti Robertovi Ficovi na neškodnom autoproteste,“ myslí si Blaha. „Chcú, aby sa ľudia báli. A kým budú ľudia zatvorení v domácom väzení, oni pripravujú odovzdanie nášho suverénneho územia do rúk americkej armády,“ pokračuje poslanec.

 

Rezolúcia OSN: Kto má pre nacizmus stále otvorené dvere?

 

Ministrovi zahraničia Ivanovi Korčokovi, ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi a prezidentke Zuzane Čaputovej vyčíta, že chcú zapredať svoju zem Američanom. „Desí ma, do akej hĺbky sú Korčok, Naď či Čaputová ochotní zaliezť do americkej priazne. Ak by boli platenými agentmi USA, nevyzeralo by to inak,“ nešetrí Blaha kritikou.

 

Blaha preto vyzýva k tomu, aby dohoda nebola uzavretá a Slovensko tak zostalo suverénnym štátom. Vojne s Ruskom treba zabrániť.
Tento týždeň slovenské ministerstvo obrany predložilo návrh dohody s USA o obrannej spolupráci do medzirezortného pripomienkového konania. Dokument má určiť pravidlá spolupráce. Mal by tiež umožniť čerpať finančné prostriedky v prospech Ozbrojených síl SR. Minister obrany uviedol, že dohoda plne rešpektuje suverenitu Slovenskej republiky.

 

Eduard Chmelár: “Kto za toto zdvihne ruku je vlastizradca”

 

“Je to úplne štandardná medzinárodná dohoda, ktorú má dnes podpísanú 23 členských štátov Severoatlantickej aliancie z 29 štátov mimo Spojených štátov,” uviedol minister obrany Naď. Ide napríklad aj o susedné Maďarsko a Poľsko.

 

V prvej vlne dá dohoda možnosť čerpať 100 miliónov dolárov na modernizáciu obrannej infraštruktúry. Podľa šéfa rezortu sú potrebné investície najmä do letísk. Poznamenal, že akákoľvek infraštruktúra, ktorá bude vybudovaná, bude majetkom Slovenskej republiky.
Minister rezortu diplomacie Ivan Korčok uviedol, že Ozbrojené sily USA nebudú na území Slovenska robiť nič bez súhlasu Slovenskej republiky. Z dohody podľa neho tiež neplynie ani vytvorenie predpokladu stálej prítomnosti Ameriky na území Slovenskej republiky.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov