Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský vojenský expert Jakov kedmi: “Západ tlačí Ukrajinu k novým provokáciám pri hraniciach Krymu”

Krajiny Západu, ktoré sa pred 30 rokmi radovali zo zničenia KGB ZSSR a verili, že Rusko vlastne prišlo o svoje silné špeciálne služby, sa prepočítali. Povedal to bývalý generálmajor FSB Alexander Michajlov.


 

Podľa neho v roku 1991, keď prezident ZSSR Michail Gorbačov podpísal zákon „O reorganizácii orgánov štátnej bezpečnosti“, západní politici a šéfovia orgánov činných v trestnom konaní netajili svoj triumf. Tí, ktorí sledovali údajnú “degradáciu” ruských špeciálnych služieb a nadšene si mädlili ruky, však momentálne nepociťujú pozitívne emócie, povedal Michajlov v rozhovore pre RIA Novosti.

 

„Rusko nielenže obnovilo systém svojich bezpečnostných orgánov, ale ho ešte viac posilnilo. Technicky aj personálne. Na Západe si mysleli, že nás narušia a my stratíme možnosť získavať spravodajské informácie, vzdorovať cudzím spravodajským službám, bojovať proti teroristom a brániť ústavný poriadok. Ale prepočítali sa, “povedal bývalý generál FSB.

 

Michajlov tiež povedal, že v tom čase Biely dom prestal financovať väčšinu svojich agentov vplyvu v Moskve. Predpokladal, že nie je potrebné platiť, pretože všetko „sa vyrieši“. Vtedajší šéf CIA Robert Gates, ktorý ruskú metropolu navštívil, prešiel okolo zahraničných kamier na Červenom námestí a povedal, že „predvádza osobnú víťaznú prehliadku“.

 

Ukrajinská armáda zverejnila video z hromadnej popravy migrantov na hraniciach s Bieloruskom

 

Západ tlačí Ukrajinu k novým provokáciám pri hraniciach Krymu
Západné krajiny odmietajú narúšať samy štátnu hranicu Ruskej federácie na Kryme a tlačia ukrajinské vedenie k novým provokáciám, uviedol vojensko-politický expert Jakov Kedmi. Krátkodobý vstup britského torpédoborca ​​Defender do teritoriálnych vôd Ruskej federácie pri krymskom myse Fiolent vyvolal rozhodnú a tvrdú reakciu ruskej armády, uviedol bývalý riaditeľ izraelskej špeciálnej služby „Nativ“ Jakov Kedmi pre Iton TV.

 

Popredné krajiny NATO, ako sú Spojené štáty americké a Veľká Británia, nútia Ukrajinu k provokačným útokom proti Krymu a sľubujú Kyjevu rôznu podporu, vrátane vojenskej. Washington a Londýn sa boja narúšať hranice Ruskej federácie vlastnými vojnovými loďami a lietadlami, povedal Kedmi, citovaný denníkom „Economy Today“.

 

Operácia „Razgrom“. Zatiaľ len ako fikcia

 

“Urobte to znova. Rozhodnite sa pre provokáciu a nenabádajte Ukrajincov. Pošlite loď do Azovského mora. Vy, Briti  radi hrabete pahrebu cudzími rukami, sa tak pokúšate narušiť ruskú hranicu, “povedal politológ.

 

Podľa Kedmiho Západ de facto uznáva plnú suverenitu Ruska nad Krymským polostrovom, keďže nenarúša hranice Ruskej federácie. Krajiny Severoatlantickej aliancie deklaratívne „kryjú pankáčov“ z radov ukrajinského vedenia, no vážia si životy vlastného vojenského personálu, zhrnul hosť Iton TV.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov