Leopard 2
Aktuality, Pozemná technika,

Zachytí 90% rakiet. Nemci testovali izraelský systém ochrany na tankoch Leopard

Nemecké federálne ministerstvo obrany informovalo o úspešných testoch izraelského komplexu aktívnej ochrany Trophy (KAZ), ktorý bol inštalovaný na nemeckých tankoch Leopard 2. Izraelské ministerstvo obrany spresnilo, že tento projekt sa objavil vďaka dohode s nemeckou obranou. ktorú podpísali začiatkom minulého roka. Informuje o tom izraelský denník Globes.


 

 

Testovanie ochranných prostriedkov vykonali spoločne ich vývojár Rafael (Izrael) a nemecká spoločnosť Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ktorá vyrába obrnené vozidlá. Testy preverili nielen samotný protiraketový systém, ale aj jeho účinnosť pri inštalácii na nemecké tanky Leopard 2. Počas testu sa ukázalo, že zachytenie nepriateľských rakiet bolo úspešné v 90 percentách prípadov. Bundeswehr verí, že je to prijateľné číslo, ale môže sa „zvýšiť“.

 

 

Inštalované zariadenie navyše podľa izraelskej tlače preukázalo svoju účinnosť pri určovaní miesta, z ktorého bol na tank vystrelený. Aká konkrétna munícia bola použitá pri testoch proti tankom Leopard 2, nie je uvedené. Video s konkrétnymi zábermi o testovaní KAZ tiež nebolo zverejnené. Je známe, že presne takéto komplexy inštaluje izraelská armáda na svoje tanky Merkava Mark 4. Systémy boli predané aj americkej armáde a inštalované na množstvo tankov Abrams.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov