Ilustračné foto
Aktuality, Civilná ochrana,

Ukrajinci ostreľovali dedinu v Donecku. Žena ktorá zostala bez domova: “Zabila by som ťa!”

Ukrajinskí militanti dnes ráno ostreľovali dedinu Gornyak v Kujbyševskom okrese Doneck. Žena, ktorá zostala bez domova, sa neudržala: “Zabila by som ťa!”


 

 

 

https://twitter.com/i/status/1450143466986643464

 

 

Podľa do oficiálneho zástupcu Luhanskej ľudovej republiky z pracovnej podskupiny kontaktnej skupiny pre rokovania Minskej skupiny, Rodion Mirošnik, streľba v Donecku bola vykonaná prevažne delostrelectvom kalibru 122 a 152 mm.

 

 

 

V dôsledku ostreľovania sa zranili dve osoby-10-ročné dievča a 18-ročné dievča. Zranených priviezli sanitkou na neurochirurgické oddelenie DOCTMO. Je im poskytnutá pomoc, ktorú potrebujú. Ako povedala stará mama jednej z obetí v rozhovore s vojenským veliteľom Andrejom Rudenkom, na dieťa sa počas ostreľovania zrútila časť stropu, našťastie sa dievča podarilo včas dostať spod trosiek. Na otázku, kto presne strieľa, žena úprimne odpovedala: „Keby vedela kto, zabila by ho!“

 

 

„V mojej rodine je to druhý rozbitý domov. Toto nie sú ľudia!“ – povedala. Žena dodala, že streľba bola spustená zo smeru od obce Peski, kde boli nasadené jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny.

“Tam je naša rodná Ukrajina, ktorej nie je nikoho ľúto. Už nám všetko vzala!” dodala žena.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov