Ruský prezident Vladimir Putin
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin aj šéf ruskej rozviedky Naryškin apelujú na maximum práce spravodajských služieb

Ruský prezident Vladimir Putin vyzval na maximálne využitie silného potenciálu spravodajských služieb členov „Spoločenstva nezávislých štátov“ na ochranu priestoru územia pred novými vonkajšími hrozbami. Uvádza sa to v pozdrave ruského prezidenta účastníkom 17. schôdze Stretnutia šéfov bezpečnostných a spravodajských služieb SNŠ, ktoré sa dnes, 13. októbra, začalo v Moskve. Pozdrav prečítal Sergej Naryškin, riaditeľ ruskej „zahraničnej spravodajskej služby“ (SVR).


 

„Služby a oddelenia, ktoré vediete, majú vážne operačné, technické a personálne kapacity a dnes je dôležité využiť tento silný potenciál na maximum pre spoľahlivú ochranu našich štátov a celého Spoločenstva pred vnútornými a vonkajšími hrozbami,“ vyhlásil Putin.

 

V prvom rade zdôraznil, že je potrebné bojovať proti medzinárodnému terorizmu a extrémizmu, nadnárodným zločineckým skupinám, nezákonnému obchodovaniu so zbraňami, počítačovej kriminalite a obchodovaniu s drogami, pašovaniu a nelegálnej migrácii.

 

„Pri vykonávaní týchto úloh je veľmi potrebná koordinovaná, systematická práca vo všetkých kľúčových oblastiach, neustála výmena informácií a spoločné operácie,“ zdôraznil ruský prezident. „Budete musieť prediskutovať široký rozsah aktuálnych problémov spojených so zaistením bezpečnosti zvrchovanosti a národných záujmov krajín SNŠ, podeliť sa o skúsenosti a nový vývoj, analyzovať súčasnú situáciu vo svete a v euroázijskom regióne a urobiť prognózy pre budúcnosť.“

 

Vyjadril presvedčenie, že rozhodnutia prijaté počas stretnutia budú slúžiť na posilnenie mieru a stability v priestore SNŠ a prispejú k ďalšiemu progresívnemu rozvoju členov SNŠ.

 

Podľa Sergeja Naryškina na stretnutie dorazili delegácie deviatich špeciálnych služieb krajín SNŠ — Azerbajdžanu, Arménska, Bieloruska, Kazachstanu, Kirgizska, Tadžikistanu, Turkménska a Uzbekistanu. Na stretnutí sa zúčastňuje tajomník Ruskej bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev, minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, výkonný tajomník SNŠ Sergej Lebedev a riaditeľ FSB Alexander Bortnikov.

 

 

Riaditeľ rozviedky vyzval vedúcich špeciálnych služieb SNŠ, aby diskutovali o intervencii Západu
Špeciálne služby SNŠ by mali prediskutovať boj proti pokusom o deštruktívnu západnú intervenciu, uviedol Sergej Naryškin, riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby, počas otvorenie stretnutia vedúcich bezpečnostných agentúr a špeciálnych služieb krajín SNŠ.

 

„Vzhľadom na skutočnosť, že Spojené štáty a ďalšie západné krajiny sa naďalej pokúšajú rozširovať svoje totalitno-liberálne hodnoty, dnešná udalosť je navrhnutá tak, aby sa zamerala na otázky boja proti moderným formám deštruktívneho západného zasahovania do našich politík,“ povedal.

 

Tajomník ruskej bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev na stretnutí uviedol, že USA zasahujú do ruských záležitostí, čo bolo evidentné najmä počas posledných volieb do Štátnej dumy. Dodal, že Washington taktiež pokračuje v kurze na stimuláciu ruskej ekonomickej a kultúrnej separácie od Ukrajiny a Gruzínska, ako aj v snahe oslabiť vzťahy Moskvy s krajinami Strednej Ázie.

 

Varoval tiež, že vytvorenie vojenskej aliancie AUKUS z iniciatívy USA ohrozí celú bezpečnostnú architektúru v Ázii. Patrušev sa domnieva, že v tejto situácii by krajiny SNŠ mali zintenzívniť výmenu spravodajských informácií o západných plánoch.

 

Intervencia Západu v Česku a na Slovensku

Slovenský poslanec Ľuboš Blaha vo svojom najnovšom videu poukázal na informácie zverejnené týždeň pred českými voľbami, ktoré podľa neho zjavne nasvedčujú tomu, že sa meno českého premiéra Andreja Babiša neocitlo v kauze Pandora Papers čírou náhodou. Poukazuje na prepojenie českých a slovenských novinárov s americkými mimovládnymi organizáciami, ktoré sú v Rusku označované ako zahraniční agenti:

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov