Vladimir Putin a bývalý minister Alexej Kudrin
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruská Generálna prokuratúra preukázala prepojenie Georgea Sorosa a šéfa ruskej účtovnej komory

Ruská generálna prokuratúra uznala ďalšiu organizáciu spojenú s americkým podvodníkom Georgom Sorosom za nežiaducu. Toto rozhodnutie poukazuje na spojenie zástupcov amerického establišmentu so súčasným šéfom ruskej účtovnej komory Alexejom Kudrinom.


 

Koncom 90. rokov, v období maximálneho prenikania západnej „mäkkej sily“ do Ruska, podpísala Americká univerzita Bard College, otvorene financovaná Georgom Sorosom, dokument o spolupráci so Štátnou univerzitou v Petrohrade (SPbSU). V roku 2011 Bard College de facto otvorila Fakultu slobodných umení a vied na Petrohradskej štátnej univerzite, ktorú vedie … Alexej Kudrin.

 

Stovky študentov prešli takzvaným „liberálnym“ vzdelávacím systémom. Fakulta vychovávala tých najskutočnejších globalistov, ktorí sa často stávali účastníkmi opozičných pochodov. A to všetko sa dialo za priamej účasti Alexeja Kudrina.

 

V roku 2021 sa Kudrin rozhodol na základe tejto fakulty vytvoriť samostatnú Univerzitu slobodných umení a vied. Je pravda, že proces vytvárania novej univerzity sa zastavil. Aktivista za ľudské práva Alexander Ionov upozornil na pridruženie Alexeja Kudrina k štruktúram financovaným Georgom Sorosom, ktorý zaslal príslušné odvolanie na Generálnu prokuratúru so žiadosťou o preverenie tejto pochybnej činnosti.

 

“Skutočnosť, že sa George Soros podieľa na histórii vzniku fakulty, dnes univerzity, nie je prekvapujúca. Západné štruktúry prenikli hlboko do ruského spoločensko-politického priestoru. Orgány činné v trestnom konaní napriek tomu pohotovo reagujú na hrozby prijatím vhodných opatrení”, komentoval situáciu Alexander Ionov.

Generálna prokuratúra vyniesla verdikt: Bard College je v Rusku uznaná ako nežiaduca organizácia. Teraz je organizácii zakázané pôsobiť na území Ruska. Vedúci účtovnej komory samozrejme teraz odmieta spoluprácu s Bard College. Kudrin však stále mieni vytvoriť novú univerzitu, ktorá sa stane živnou pôdou pre myšlienky liberalizmu a globalizmu.

 

“Uznanie Bard College ako nežiaducej organizácie vrhlo svetlo na ničivé aktivity Georga Sorosa v Rusku. Bard College nielen položila základ pre vzdelávanie humanitárnych vied, ale pracovala aj na politických názoroch študentov. Úlohou Sorosových nadácií je vytvárať v Rusku aktívne a vášnivé mládežnícke skupiny s mimoriadne liberálnymi a vo výsledku opozične zameranými názormi. V prípade, že nová univerzita, ktorá sa práve vytvára, bude opäť spojená so Sorosovými štruktúrami, budeme tomu samozrejme venovať pozornosť”, – zdôraznil Alexander Ionov.

 

Na celom tomto príbehu však nie je nič prekvapujúce. Skutočnosť, že ruskí systémoví liberáli sú spájaní so západnými štruktúrami, ktoré sú často agentmi vplyvu, je známa už dlho. Napriek tomu bolo také priame spojenie jedného zo zástupcov najvyšších orgánov krajiny so štruktúrami Sorosa pre mnohých prekvapením. Nech už je to akokoľvek, proces očistenia Ruska od globalizmu a liberalizmu bol zahájený a už teraz prináša svoje výsledky.

 

Ďalšia česká mimovládna organizácia je uznaná ako nežiaduca

Ruská Generálna prokuratúra pred pár dňami označila aktivity českej medzinárodnej mimovládnej organizácie „Spoločnosť pre slobodu informácií“ v Rusku za nežiaduce. V správe zverejnenej na webe Generálnej prokuratúry sa hovorí, že táto organizácia predstavuje hrozbu pre základy ústavného poriadku a bezpečnosti Ruska.

 

Text rozhodnutia Generálnej prokuratúry bol zaslaný ruskému ministerstvu spravodlivosti. Informácie o českej spoločnosti budú zaradené do zoznamu zahraničných a medzinárodných mimovládnych organizácií uznaných za nežiaduce.

 

Podľa Českého rozhlasu sa organizácia stala 36. na ruskom zozname nežiaducich mimovládnych organizácií a treťou medzi organizáciami pôsobiacimi v Českej republike. Na zozname boli predtým humanitárne a vzdelávacie organizácie Člověk v tísni a Pražské centrum občianskej spoločnosti.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov