Il-112V
Aktuality, Letectvo,

Na leteckej prehliadke MAKS 2021 budú prvýkrát predvedené najnovšie lietadlá Il-112V a Il-114-300

Ruská štátna spoločnosť Rosoboronexport, ktorá patrí do korporácie Rostech na Medzinárodnej leteckej prehliadke (MAKS 2021) predvedie najnovšie lietadlá Il-112V a Il-114-300. Oznámila to tlačová služba spoločnosti.


 

“V roku 2021 sme pozvali viac ako 120 delegácií z 65 krajín sveta a hodláme im prvýkrát ukázať lietadla Il-112V, Il-114-300, vrtuľníky Ka-32A11M, Ansat-M, Mi-171A3 a tiež protilietadlový raketový komplex veľkého dostrelu S -350 Víťaz, ” uvádza na internetovej stránke AviaPORT slová generálneho riaditeľa Rosoboronexportu Alexandra Michejeva.

 

V priebehu výstavy Rosoboronexport zorganizuje demonštráciu senzorovej interaktívnej multimediálnej inštalácie Globus. V tlačovej službe vysvetlili, že pomocou tejto inštalácie sa budú návštevníci môcť oboznámiť s 38mi 3D modelmi perspektívnych vzoriek produkcie vojenského určenia a tiež s ich takticko-technickými vlastnosťami. Zároveň si návštevníci môžu prezrieť foto a videomateriály.

 

Okrem toho bude na MAKS 2021 uvedené vojenské transportné lietadlo Il-76MD-90A (E), transportný a bojový vrtuľník Mi-35M, bojový výzvedný a útočný vrtuľník Ka-52, ťažký transportný vrtuľník Mi-26T2, vojenský transportný vrtuľník Mi-17V- 5 (exportná varianta vrtuľníka Mi-8MTV-5).

 

V marci Rostech oznámil, že na MAKS ukáže široké spektrum projektov, vrátane “principiálne nového” lietadla. Na Ministerstve priemyslu a obchodu RF zo svojej strany v marci oznámili, že svoj zámer zúčastniť sa tohtoročného MAKS vyjadrilo vyše 40 krajín, vrátane partnerov v Eurázijskej ekonomickej únie.

 

V decembri roku 2020 bolo oznámené, že Medzinárodná letecká prehliadka MAKS , ktorá sa tradične koná na letisku v Žukovskom, bude prebiehať v dňoch 20. až 25. júla 2021 nehľadiac na pandémiu covidu-19. Popredný ruskí výrobcovia leteckej techniky a rad zahraničných spoločností potvrdili svoju účasť na MAKS a rezervovali si výstavné  plochy.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov