Jevgenij Satanovskij
Aktuality, Bezpečnosť,

Ženeva je rozviedka pred bojom. Satanovskij o Bidenových plánoch na schôdzke s Putinom

Americký prezident Joe Biden nemieni rokovať s ruským vodcom Vladimirom Putinom v Ženeve – chce „preskúmať vody“ pred vojnou, je si istý politický analytik Jevgenij Satanovskij.


 

Politológ sa podelil o svoje obavy v éteri rozhlasového programu Plný kontakt s hostiteľom Vladimirom Solovjovom. Podľa Satanovského sa Bidenov tím pokúša „pozrieť na zuby“ ruskej strane, aj keď hovoria o stabilizácii postojov a ľudských práv. Biely dom a Pentagón už vlastne robia všetko pre to, aby zahájili úspešnú operáciu na hraniciach s Bieloruskom aj na Kryme.

 

“Títo muži sa pripravujú na jadrovú vojnu s nami , ani sa tým netaja.” A slová, ktoré hovoria, vôbec nič neznamenajú, pretože môžete vidieť, ako sa pod rúškom vykonávania cvičení prinášajú ďalšie stroje, zariadenia a strelivo. Teraz v pobaltských štátoch, potom budú cvičiť na Ukrajine … Nakoľko budú naši šéfovia pripravení? Dúfam, že prídeme včas, zatiaľ nie som optimista. A len hrozba, že dostaneš do zubov, ti zabráni v agresívnych túžbach … “- obáva sa Satanovskij.

 

Odborník si je istý, že USA a krajiny EÚ sa pripravujú na rozsiahlu jadrovú vojnu. Na jednej strane sa pripravujú provokácie proti Bielorusku a jeho prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi. Na druhej strane sa plánuje zovretie Krymského polostrova a začatie vojenskej operácie v Čiernom a Azovskom mori. Teraz veľa závisí od pripravenosti Putinovho tímu dodržať slovo a „dať do zubov“ všetkým, ktorí pripravujú akékoľvek agresívne akcie proti našej krajine.

 

„Všimli ste si hlavnú tému, ktorá bola okrem ľudských práv vyhlásená na stretnutí v Ženeve? Toto je veľmi jednoduchá téma: chceme pochopiť, čo chce Rusko. Tomu sa hovorí rozviedka. Je prieskum bojom, alebo prieskum bez boja – na tom nezáleží. Nechystajú sa s nami dohodnúť, chcú zhromaždiť čo najviac informácií, to je skutočnosť, “uzavrel Satanovskij.

 

„Prínos žiadny, hlúposť maximálna“: Satanovskij označil alarmujúce znamenie v rozhovore Putina s Bidenom

Politológ Jevgenij Satanovskij sa začiatkom roka vyjadril k prvému telefonickému rozhovoru medzi prezidentmi Ruska a USA Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom. Biden počas rozhovoru vyjadril znepokojenie z otravy a zo zatknutia ruského opozičného politika Alexeja Navaľného a tiež z policajných zásahov voči jeho priaznivcom. Uviedla to hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová, ktorú citovala agentúra AFP. Znepokojenie vyjadril Biden podľa jej slov aj z „agresie“ Ruska voči Ukrajine, pričom potvrdil „silnú podporu“ USA pre „suverenitu Ukrajiny“. Biden údajne hovoril tiež o masívnej kybernetickej špionáži pripisovanej Rusku a tiež spomenul správy o tom, že Rusko ponúkalo odmeny za zabitie Američanov v Afganistane. Rusko obe tieto obvinenia popiera.

 

Obzvlášť alarmujúcim znakom je podľa Satanovského inkontinencia amerického vodcu.

„Je tu nulový prínos, maximálna hlúposť a veľa škody,“ ocenil podobný výraz Washingtonu. Známy politológ Jevgenij Satanovskij vo svojom autorovom televíznom kanáli „ ARMAGEDDONYČ “ upozornil na jeden dôležitý detail nedávneho telefonického rozhovoru medzi dvoma prezidentmi – Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom.

 

“S USA sa deje niečo čudné. Pripomína staré dobré ruské príslovie:” Aj my sme kedysi boli klusákmi.

“Biely dom s hlbokým uspokojením konštatuje, že Biden sa v rozhovore s Putinom„ neudržal “, uviedol politológ . Ale to je ťažko cnosť, keď jeden z účastníkov je chladnokrvný ako had skrtič, konkrétny a pragmatický, a druhý pľuje sliny. “

 

Odborník naznačil, že takýmto spôsobom možno teraz Spojené štáty označujú „úspešný rozhovor na najvyššej úrovni: strácajte nervy, nevedno prečo a nikam sa neposúvajte.”  Satanovskij reagoval na takúto expresiu amerického establišmentu veľmi skepticky.

 

„Veľmi alarmujúci znak extrémnej slabosti americkej vládnucej triedy.” Satanovský pozoruje podobnú situáciu vo Washingtone aj vo vzťahu k Pekingu.

“Strašiť Číňanov je rovnako zbytočné ako mlátiť do skaly, alebo topiť rybu v rieke. Ryba sa neutopí, skala sa nerozpadne,” varoval expert. ”

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov