Joseph Biden
Aktuality, Bezpečnosť,

Analytik Satanovskij: Z Ameriky zostane málo

Politológ Jevgenij Satanovskij dal predpoveď keď analyzoval najnovšie vyhlásenia amerických predstaviteľov o Kryme. „Z Ameriky zostane málo,“ zdôraznil politológ.


 

Jevgenij Satanovskij komentoval ďalšie vyhlásenie „amerických úradov“ o potrebe „poskytnúť Krym Ukrajine“. Na začiatok, ako sám Satanovskij uviedol, sa naskytla príležitosť „vysmiať sa americkej iniciatíve, ako sa len dá“. Prečo by Ukrajina mala dostať Krym? A prečo nie hneď Turecko? Alebo napríklad Grécko? A potom je tu Mongolsko … Nakoniec Rusko dobylo Krym od Turecka. A ešte skôr, v tých krymských oblastiach, nemálo by malo patriť „potomkom Džingischána“.

 

Vtipy bokom, ale je tu aj druhá stránka problému. Satanovskij navrhol premýšľať, čo by USA mali vrátiť svetu, keď začali pracovať na návrate území. Štáty sa budú musieť vzdať Floridy – priamo Španielsku. A celá južná časť Ameriky – od Kalifornie po Texas – pôjde naspäť do Mexika.

 

„Je možné pokúsiť sa o vydanie Louisiany do Francúzska, zatiaľ čo Aljaška je z historického hľadiska ruská. Nikdy nevieš, či ju nekúpili za málo? To všetko dnes pre Washington nebolo také drahé. A ak sa všetci Indiáni, obyvatelia tichomorských ostrovov a Eskimáci považujú za žiadateľov o územie svojich predkov, z Ameriky zostane málo, “ napísal Satanovskij vo svojom osobnom telegramovom kanáli a dodal, že zvyšky Ameriky by mali vrátiť Veľkej Británii. Tak neostanú nespokojní žiadni ľudia. Na záver politológ poznamenal, že „americkí šéfovia“ boli pod vplyvom Dunningovho-Krugerovho javu a uverili vo svoj vlastný klam.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov