Ramzan Kadyrov
Aktuality, Šport,

Ramzan Kadyrov rozdal Mercedesy bojovníkom svojho klubu. Video

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov ocenil troch športovcov vystupujúcich za bojový klub Achmat, ktorý mu patrí. Boxer Artur Beterbiev, bojovník zmiešaných bojových umení Magomed Bibulatov a rodák z Dagestanu zápasník Sambo – Magomedrasul Khasbulaev dostali každý Mercedes-Benz GLE, ktorého cena v Rusku začína na šiestich miliónoch rubľov.


 

 

Šéf Čečenska poznamenal, že autá boli kúpené pre športovcov na náklady verejného fondu Achmata Kadyrova. Podľa medializovaných informácií je financovaná okrem iného aj povinnými zrážkami z platov štátnych zamestnancov. Na webe ministerstva spravodlivosti navyše na rozdiel od iných neziskových organizácií chýbajú správy o práci fondu, ktorý vlastní Kadyrovova matka.

 

Dva dni predtým, ako Ramzan Kadyrov ocenil športovcov svojho klubu, sa jeho synovec a čečenský minister pre telesnú kultúru, šport a politiku mládeže Khamzat Kadyrov stretol s ďalšími čečenskými bojovníkmi. Vyzval ich, aby sa prestali zúčastňovať zápasov MMA na YouTube, pričom uviedol, že to „nezodpovedá čečenským národným zvykom a tradíciám a je v rozpore s pojmami ako„ česť “,„ hrdosť “,„ dôstojnosť “. Synovec Ramzana Kadyrova navrhol, aby sa športovci pripojili k klubu Achmat alebo k americkému UFC a Bellatoru.

 

Minulý týždeň USA uvalili sankcie na dvoch vyšších policajných dôstojníkov z Čečenska. Jedným z nich je Abuzaid Vismuradov, ktorý propaguje bojový klub Achmat. Podľa medializovaných informácií koncom 2016 – začiatkom 2017 údajne viedol masové popravy v republike.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov