TG-2
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Kalašnikov zahájil predaj novej karabíny TG2 s hladkým vývrtom hlavne

Rusko, 9. február 2021 (AM) – Koncern Kalašnikov od pondelka začína predaj civilnej tejto strelné zbrane. Je to nová karabína s hladkým vývrtom hlavne, uvádza sa v správe koncernu.


“8. februára v predajniach Kalašnikov po celom Rusku začne predaj novej verzie karabíny s hladkým vývrtom hlavne TG2 (variant 3) s kratšou hlavňou, “píše sa v správe pre tlač.

 

 

Firma informuje, že karabína môže byť použitá v súťažiach v praktickej streľbe, pre poľovníkov a tiež na cvičnú streľbu na diaľku do 150 metrov. Civilná vezia karabíny má hlaveň s dĺžkou 341 mm, skladaciu pažbu a hornú a bočné lišty na optiku. Používa náboje .366 TKM (9, 5 x 38 mm) ruskej spoločnosti Techkrim. Zásobník má na 10nábojov, celková dĺžka zbrane je 94, 5 cm. Karabína váži 3, 9 kg.

 

 

Vlani koncern zahájil predaj civilných zbraní TR9, TR3 a Sajga 308. Spoločnosť pripomenula, že v rámci naplnenia prezidentovho pokynu ohľadom diverzifikácie obranného priemyslu do roku 2030 má podiel civilnej produkcie obranných podnikov RF v peniazoch dosiahnuť 50%. Civilná produkcia Kalašnikova za rok 2020 vykázala pozitívnu dynamiku v porovnaní s rokom 2019. Predaj civilných strelných zbraní sa zvýšil o 30% v Rusku a o 17% v zahraničí, upresňuje správa pre tlač.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov