.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Bill Gates a jeho antipandemickí hasiči

 


USA, 5. február 2021 (AM) – „Antipandemickí hasiči“, „megadiagnostické platformy“, „globálny výstražný systém“ … Bill Gates vo svojom výročnom liste predstavil svoje návrhy na boj proti možným budúcim epidémiám.

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates a jeho manželka Melinda Gates zverejnili vo svojom výročnom liste svoje návrhy na riešenie budúcich pandémií. Jedna z nich sa týka vytvorenia „diagnostických platforiem“ schopných testovať 20% populácie krajiny týždenne v prípade novej pandémie. Dodáva, že vďaka týmto platformám by sa liečba, ako sú monoklonálne protilátky a vakcíny, mohla vyvinúť oveľa rýchlejšie, ak by sa objavili nové epidémie.

„Pokiaľ ide o prevenciu pandémií, vedecké nástroje nestačia. Potrebujeme tiež schopnosti, ktoré zahŕňajú globálny výstražný systém a ľudí pripravených rýchlo reagovať na infekčné choroby (čo by som rád nazval „hasičský zbor“), “dodal na Twitteri.

Vo videu sprevádzajúcom tento príspevok tiež hovorí: „Všetci sa chceme vrátiť do stavu vecí z doby pred Covid-19. Ale je tu jedna oblasť, do ktorej sa, dúfam, nikdy nevrátime: naše uspokojenie s pandémiami “. Podľa miliardára je možné tieto testovacie „platformy“, ktoré obhajuje, „nasadiť rýchlo, budú stáť veľmi málo a môžu otestovať 20% populácie týždenne. Chceme tiež mať rýchlejšiu liečbu “.

Pre rýchlejší vývoj vakcín je podľa Billa Gatesa nevyhnutné vytvoriť navyše „globálny varovný systém“ s „pandemickými hasičmi“, tímami pripravenými ísť „tam, kde bude problém“. Boli by tak schopní „spozorovať pandémie okamžite, kdekoľvek na svete“.

Aby sa zabránilo devastácii podobnej ako v prípade Covid-19, „musí sa príprava na ďalšiu pandémiu brať rovnako vážne ako hrozba vojny“. „Zastavenie ďalšej pandémie si bude vyžadovať každoročné investovanie desiatok miliárd dolárov, nezabudnite však, že náklady na pandémiu Covid-19 pre celý svet sa odhadujú na 28 biliónov dolárov,“ hovorí. Bývalý šéf spoločnosti Microsoft. Podľa Gatesa zastavenie ďalších pandémií bude vyžadovať veľké investície, ale myslí si, že je to najlepšia poistka, ktorú si svet môže kúpiť.

Prorok Gates: Ďalšia pandémia by mohla byť 10-krát horšia ako Covid-19

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft v rozhovore pre médiá sa znova zahral na proroka a tvrdil, že ľudstvo nie je pripravené na ďalšie pandémie. Bill Gates varoval, že nadchádzajúca pandémia by mohla byť 10-krát horšia ako terajšia, a že ľudstvo na ňu nie je pripravené. Trval tiež na tom, že ľudia sa musia naučiť lekcii, ktorú nám dáva COVID-19. Vzhľadom na to, že Gates sa už čo sa týka pandémii viackrát nemýlil, jeho slová vyvolávajú obavy.

Podľa miliardára „nie sme pripravení na ďalšiu pandémiu“. Gates však dúfa, že sa táto situácia za pár rokov zmení, a naznačil možnú záchranu pomocou prostriedkov, ako sú lieky, testy, vakcíny, epidemiológia a sledovanie.

„Táto pandémia je zlá, ale budúca pandémia môže byť 10-krát vážnejšia,“ uviedol magnát, ktorý vyzval vlády, aby chránili svojich občanov pred možnými novými chorobami.

Na druhej strane filantrop uviedol, že ak by sa táto pandémia vyvinula pred piatimi rokmi, svet by nemal vakcínu v tak krátkom čase, zároveň blahoželal vedcom k dosiahnutiu tak rýchleho pokroku vo vývoji očkovania. Vyzval tiež politikov, aby sa vyhli očkovaciemu nacionalizmu a spravodlivo distribuovali vakcíny po celom svete. Gates ďalej vysvetlil, že „zastavenie budúcej pandémie si bude vyžadovať ročné výdavky v hodnote desiatok miliárd dolárov“.

Nie je to prvýkrát, čo miliardár a filantrop varoval pred budúcimi chorobami. V rozhovore pre Financial Times cez Skype 2. apríla 2020 podnikateľ uviedol, že táto pandémia koronavírusu bola „najväčšou udalosťou, ktorú zažije veľa ľudí v celom svojom živote.“

Podobne v príspevku na blogu svojej nadácie, napísanom v spolupráci s jeho manželkou Melindou Gatesovou, miliardár uviedol, že „nešťastná realita je, že COVID-19 nemusí byť poslednou pandémiou. Nevieme, kedy dorazí ďalšia, alebo či to bude chrípka, koronavírus alebo nejaké nové ochorenie, ktoré sme nikdy predtým nevideli. Čo však vieme, je, že sa nemôžeme nechať znova zaskočiť. Hrozba nasledujúcej pandémie bude vždy nad našimi hlavami, pokiaľ svet neurobí kroky, ktoré jej zabránia.“

Gates ďalej vyhlásil, že „zastavenie budúcej pandémie si bude vyžadovať výdavky desiatok miliárd dolárov ročne“ a poznamenáva, že odhad globálnych výdavkov na pandémiu COVID-19 je približne 28 biliónov dolárov.

„Svet musí zdvojnásobiť investície do výskumu a vývoja“, ako aj „vyvinúť úplne nové schopnosti, ktoré ešte neexistujú,“ dodal jeden z najbohatších ľudí sveta.

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft vyzval vlády sveta, aby neprestali v investovaní do vedeckých nástrojov, ktoré pomáhajú v súčasnej kríze „aj po tom, čo bude pandémie COVID-19 za nami“. Nakoniec sa Bill Gates vyjadril, že dúfa, že v najbližších niekoľkých rokoch bude možné vyvinúť „mega-diagnostické platformy“, s kapacitou preveriť až 20% populácie každý týždeň.

Instagram Billa Gatesa zaplavili ľudia, ktorí volali po jeho zatknutí za „zločiny proti ľudskosti“

Teórie o tom, že Bill Gates údajne stojí za vytvorením vírusu a chce z toho mať zisk, sa začali šíriť v januári. Tí, ktorí ich šírili, sa odvolávali na samotný jeho prejav na konferencii TED v roku 2015, kedy vyhlásil, že najväčšou hrozbou pre ľudstvo nie je jadrová vojna, ale vznik vírusu, ktorý môže ohroziť životy miliónov ľudí. Šíreniu týchto teórií napomáhala tiež skutočnosť, že Gatesova nadácia vyčlenila 300 miliónov dolárov na boj s covid-19 a na vývoj vakcíny.

V apríli 2020 takisto aj Robert F. Kennedy Jr. na svojom Instagrame tiež uzemnil zakladateľa Microsoftu nad jeho plánmi „diktátorskej kontroly nad globálnou politikou v oblasti zdravia“ a „mesiánskym presvedčením, že je vysvätený, aby zachránil svet technológiou“.

Robert F. Kennedy, Jr. je synovcom zavraždeného J.F. Kennedyho v roku 1963, 35. prezidenta Spojených štátov. Pôsobí ako predseda a hlavný právny poradca Spoločnosti na ochranu zdravia detí a je silným kritikom detských očkovaní:

„Vakcíny sú pre Billa Gatesa strategickou filantropiou, ktorá živí mnohé jeho podniky súvisiace s očkovaním (vrátane ambícií spoločnosti Microsoft ovládať globálny podnik s identifikačnými údajmi o vakcíne) a dáva mu diktátorskú kontrolu nad globálnou politikou v oblasti zdravia – vrchol korporátneho neoimperializmu, “

“Gatesova posadnutosť vakcínami sa zdá byť podporovaná mesiánskym presvedčením, že je predurčený na záchranu sveta technológiou a božskou ochotou experimentovať so životmi menších ľudí.”

” Gates nedokázal zachrániť ani svoje operačné systémy Windows pred vírusmi, a preto by mal ostať sedieť pokiaľ ide o koronavírus.” – napísal Kennedy Jr.

Spoluzakladateľ Microsoftu začiatkom mesiaca vyhlásil, že Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov vybuduje 7 nových centier zameraných na identifikáciu, hodnotenie, vývoj a rozšírenie liečby koronavírusu. Ako informuje portál Good News Network, nový projekt, ktorý je zafinancovaný aj londýnskou charitatívnou organizáciou Wellcome a spoločnosťou Mastercard, zohrá významnú úlohu pri zrýchlení celého procesu vývoja preformulovaných liekov a biologických látok určených na liečbu nakazených pacientov koronavírusom, ale aj inými vírusovými patogénmi v dlhodobom horizonte. Nadácia Gates Foundation a Wellcome prispievajú každá vo výške 50 miliónov dolárov (zo 100 miliónov, ktoré sa nadácia zaviazala použiť na pomoc v boji s koronavírusom), zatiaľ čo Impact Fund Mastercard sa zaviazal k pomoci 25 miliónmi dolárov.

Kritici očkovaní už dlhodobo kritizujú nadáciu Billa a Melindy Gatesovcov za dôsledky ich vakcinačnej politiky v chudobných krajinách a s obavou aj sledujú tento najnovší Gatesov experiment, ktorý má byť rozšírený aj na zvyšok sveta. V kombinácii s Gatesovým otvoreným vyhlásením, že svetová populácia by sa mala znížiť o 10 až 15 percent je dôvod na opatrnosť.

Okrem toho Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov je druhým najväčším darcom WHO, v rokoch 2018 a 2019 zabezpečila 9,76% rozpočtu tejto organizácie. Nadácia financuje výskumy v oblasti výroby liekov a vakcín. Takže až čas ukáže pravdu vo svojej celistvosti. A otázka pre ľudstvo kľudne zaznie možno ináč? Ako zastaviť šialencov, ktorí si vyvinú biologické zbrane a takto aj pasívny príjem z inštalovania antipandemických platforiem a pandemických hasičov?

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov