.
Aktuality, Letectvo,

Rheinmetall bude pre Bundeswehr servisovať vrtuľníky Sikorsky CH-53G

Nemecko, 10. December 2020 (AM) – Nová významná objednávka: Rheinmetall bude mať na starosti údržbu transportných vrtuľníkov CH-53G nemeckého letectva na leteckej základni Diepholz


 

Rheinmetall získal od nemeckého Bundeswehru zákazku na inšpekciu, údržbu a opravy transportných vrtuľníkov Sikorsky CH-53G. Začínajúc marcom 2021 bude düsseldorfská skupina prevádzkovať dve údržbárske a opravárenské dielne v rámci 64. vrtuľníkovej letky nemeckého letectva v Diepholze v Dolnom Sasku. Hodnota zákazky pre Rheinmetall Aviation Services GmbH sa pohybuje v nižších desiatkach miliónov eur a je podpísaná na obdobie piatich rokov s možnosťou predĺženia o jeden rok.

 

Objavila sa fotografia utajovaného amerického stealth vrtuľníka typu Black Hawk

 

64. vrtuľníková letka v Diepholze zodpovedá za väčšie údržby a disponuje celkovo piatimi dielňami na údržbu a opravy vrtuľníkov CH-53G, ktoré vlastní Bundeswehr. Tie sú nasadené v službách nemeckého letectva od roku 1972.

 

Spoločnosť Rheinmetall, integrovaný a vysoko technologicky vyspelý podnik, ktorý sa venuje zabezpečeniu a mobilite, zvíťazil vo výberovom konaní a jeho dcérska spoločnosť Rheinmetall Aviation Services GmbH (RAS) tak čoskoro bude zodpovedná za údržbu a opravy vrtuľníkov Bundeswehru na leteckej základni v Diepholze. RAS sa bude opierať o organizačnú a leteckú regulačnú podporu svojej sesterskej spoločnosti Rheinmetall Technical Publications GmbH. Tá je schválenou leteckou spoločnosťou so sídlom na letisku v Brémach.

 

Sikorsky CH-53 Sea Stallion – opora námornej pechoty

 

Rheinmetall Aviation Services GmbH, ktorá rovnako sídli v Brémach, bola založená začiatkom roku 2019 ako súčasť strategickej spolupráce celej skupiny Rheinmetall so spoločnosťou Sikorsky v programe nákupu ťažkých transportných vrtuľníkov (STH). Je zodpovedná za ich údržbu, opravy, školenia a dokumentáciu. Rheinmetall a Sikorsky spolu intenzívne spolupracujú od roku 2009 na najrôznejších zákazkách. Táto nová zákazka umožní využiť odborné znalosti získané prostredníctvom partnerstva medzi spoločnosťami a uplatniť ich teraz v službách Bundeswehru. Z dlhodobého hľadiska bude aj Bundeswehr ťažiť z partnerstva oboch foriem v programe ťažkých transportných vrtuľníkov, a to predovšetkým vďaka ich znalostiam a skúsenostiam.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov