.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Jedno z detí, ktoré zahynuli v meste Ganja po arménskom raketovom útoku, bolo občanom Ruska

BAKU, 26. októbra (AM) – Poradca prezidenta Azerbajdžanu Hikmet Hadžijev uviedol, že tínedžer, ktorý zahynul v nemocnici 17. októbra na následky raketovej paľby na mesto Ganja, bol občanom Ruska. 13-ročný Artur Majakov bol na návšteve u svojej tety.


“Takýto pohľadný 13-ročný mladík, plný lásky na celý život a snívajúci o budúcnosti, je občanom Ruska, 17. októbra bol ťažko zranený v dôsledku raketového úderu Arménska na Gandju. Bol hosťom svojej tety. Dnes zomrel,” uviedol Hadžijev v príspevku na Twitteri.

 

S podporou vedenia mesta Ganja a chrámu Alexandra Nevského v meste bude Artur Majakov pochovaný podľa kresťanských tradícií. Azerbajdžanské ministerstvo zahraničia o tom informovalo ruské veľvyslanectvo

 

 

 

Artur Majakov

 

Od 4. októbra došlo na mesto Ganja k niekoľkým raketovým a delostreleckým útokom. Podľa generálnej prokuratúry Azerbajdžanu bolo počas raketovej paľby v centrálnej časti mesta Ganja, ktoré sa nachádza vo významnej vzdialenosti od prednej línie, uskutočnenej arménskymi ozbrojenými silami zhruba o 2. hodine ráno 11. októbra, zabitých 12 civilistov, z toho päť žien. Zranilo sa 34 ľudí vrátane malých detí, viac ako desať bytov a 100 ďalších objektov bolo zničených.

 

V noci 17. októbra zaútočili arménske ozbrojené sily na azerbajdžanské mesto Ganja balistickými raketami vystrelenými z územia Arménska. Nová agresia arménskej strany viedla k vážnym obetiam civilného obyvateľstva. Podľa Generálnej prokuratúry Azerbajdžanu bolo zabitých 14 civilistov, vrátane štyroch detí a štyroch žien. Zranilo sa ďalších 48 ľudí, z toho štyria maloletí a dvadsať žien. Početné objekty civilnej infraštruktúry a doprava mesta boli vážne poškodené.

 

Ruský vojenský expert Igor Korotčenko na svojom tweete opäť okomentoval  aktuálnu situáciu:

“Mojim čitateľom twitteru z Arménska a arménskej diaspóry – Igor Korotč

enko nenesie vinu za porážku arménskej armády v Karabachu – súčasné vojensko-politické vedenie Arménska je vinné z ústupu arménskych ozbrojených síl – tak jemu adresujte svoju nevôľu! Môžete tiež Sorosovi!

“Na krk si nasadili fúzatého pouličného blázna – opozíčného, arménskeho Navaľného, ​​ktorý stojí na čele Arménska a teraz prehráva vojnu – a teraz kto za to môže.”

 

 

Korotčenko Arméncom: Najprv nech pošlú svojich synov na front do Náhorného Karabachu, nech bojujú!

 

Medzi Arménskom a Azerbajdžanom existuje konflikt ohľadom štatútu oblasti Náhorného Karabachu. Vo februári 1988 Náhorná-karabašská autonómia oznámila odchod z azerbajdžanského ZSSR. Následne Azerbajdžan pri ozbrojenom konflikte v rokoch 1992-1994 stratil kontrolu nad Náhorným Karabachom a jeho siedmimi okolitými oblasťami. Rokovania o mierovom urovnaní konfliktu prebiehajú od roku 1992 v rámci Minskej skupiny OBSE vedenej tromi spolupredsedami – Ruskom , Spojenými štátmi a Francúzskom.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov