.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Video: Novinka od ruského výrobcu zbraní – Kalašnikov PPK

Rusko, 1.október 2020 (AM) – Po nedávnom veľtrhu Armija 2020 v Moskve predstavil Kalašnikov viacero nových zbraní jedna z nich je karabína na pištoľové náboje – PPK-20. Nezamieňajte si ju s legendárnou pištoľou Walther PPK, názov PPK-20 je skratka Pistolet Pulemet Kalašnikova. Puška je pokračovaním 9mm pušky Viťaz-MO. Aj keď je Viťaz z veľkej časti založený na ikonickej puške Michaila Kalašnikova, je dielom jeho syna – Viktora Kalašnikova.


 

 

Nový tlmič QD PPK-20 (Kalašnikov)

 

PPK-20 má nastaviteľnú skladaciu pažbu „AK-EVO“ (ktorá sa skladá doľava), podobnú tej, ktorá je viditeľná na nových puškách, spoločne s novou pištoľovou rukoväťou ako na AK-12 Gen 1. PPK-20 je v kalibri 9×19 luger. Má  ergonomické vylepšenie výstupku pre prst na selektore pre ľahšiu manipuláciu, ktoré je dnes štandardom pre väčšinu Kalašnikovových AK-zbraní. Dĺžka hlavne je 233mm. Dĺžka zbrane je v sklopenej polohe 640mm a celkovo 700mm.  Zásobník pojme 30nábojo, váha zbrane je 3,65kg.

 

 

 

 

 

Na PPK-20 sa dodáva tlmič hluku výstrelu s rýchloupínacím nástavcom zabudovaným do úsťového zariadenia. Predpažbie zostáva podobné puškám série AK-100 – s koľajnicou Picatinny na šiestej hodine a s lištami  na príslušenstvo na 3 a 9 hodine predpažbia. Video uvádza, že pištoľová karabína PPK-20 prešla úradnými skúškami a považuje sa za vhodnú na sériovú výrobu.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov