.
Aktuality, Bezpečnosť,

Prečo chytrý Putin nikdy nevyšle ruskú gardu do Minska

Bielorusko, 17.september 2020 (AM) – Vladimir Putin nedávno oznámil, že vytvoril osobitnú rezervu strážcov zákona, na vyslanie do Bieloruska. Povedal, že jeho bojovníci už sedeli v plnej bojovej pohotovosti a len čakali na jeho rozkaz. Toto vyhlásenie vyvolalo medzi bieloruskou opozíciou rozruch. Aj madam Tichanovská o tom vyjadrila svoje „ach ach“! Ale urobí Putin skutočne taký krok? Myslím, že nie! A vysvetlíme si prečo.


 

Ruský prezident miluje nečakané kroky a vie to celý svet. Keď bolo potrebné vyslať do Sýrie armádny kontingent, nepovedal o tom ani slovo. Je to tak, že ruské vojenské a transportné lietadlá sa zrazu objavili na sýrskych letiskách. Američania a Turci boli týmto obratom šokovaní! Ani si nevšimli, ako sa tam táto technika prenáša.

 

Iný príklad: keď bolo potrebné vykonať špeciálnu operáciu na Kryme, tiež nikoho vopred nevaroval. Je to tak, že svet sa zrazu dozvedel o nejakých zelených mužoch a za pár dní sa Krym stal ruským.

Keď Putin naznačuje alebo „varuje“ pred jeho krokmi, v skutočnosti sa touto cestou nikdy nevyberie. Toto je iba vojenský trik, strategický ťah. Urobí niečo úplne iné!

Spomeňme si, ako počas udalostí na Majdane médiá zrazu informovali, že Putin sa obrátil na Radu federácie a požiadal o povolenie použiť ruské ozbrojené sily na území Ukrajiny. Toto sa stalo nahlas, aby to počuli všetci. Zdalo by sa, prečo? Prezident je koniec koncov najvyšším vrchným veliteľom, môže kedykoľvek vyslať vojsko kamkoľvek chce (pamätajte na príklad Sýrie, alebo Gruzínska). Prečo potrebuje ďalšie povolenia a odvolania?

 

Čo sa nakoniec stalo na Ukrajine? Na Majdane nikto nevidel ruské obrnené transportéry ani výsadkárov. Všetci západní kurátori revolúcií očakávali, že Rusko pošle vojská priamo. Putin však poslal všetkých na zlú cestu. Použil iné sily a techniky, ktoré sa na samotnej Ukrajine nazývajú „hybridná vojna“. To všetko dokazuje, že nikdy nepôjde presne tak, ako všetci očakávajú.

 

Každé Putinovo varovanie alebo vyhlásenie o konfliktoch je iba rozptýlením a strategickým ťahom. Čo je signál aj náznak pre organizátorov nepokojov. Týmto spôsobom trochu hovorí: „Hej! Monitorujem situáciu. Ak neprestanete, budem konať. “ Ako presne však bude konať, nikto nikdy nevie.

 

Je to ako trik v bojových umeniach. Keď skúsený bojovník najskôr ukáže súperovi, že chce vykonať nejaký chvat, alebo úder. Súper vrhne všetky sily týmto smerom, pripraví sa na protiútok … A zrazu BAM! Nečakaný útok z úplne iného smeru.

 

Verím, že to isté sa stane s Bieloruskom. Putin svojím vyhlásením ukázal, že sleduje situáciu, a zároveň poslal všetkých na zlú cestu. Ak by sa tam situácia vyhrotila, potom tam samozrejme nebude žiadna Národná garda a žiaden ruský OMON. Bude niečo iné, úplne iné, neočakávanejšie. A čo presne – to vie iba sám prezident!

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov