Ilustračné foto
Aktuality, Letectvo,

Ruské systémy S-300 v Líbyi vystrašili pilotov tureckých F-16 – odmietli lietať bližšie ako 200 kilometrov

 


Líbya, 30. august 2020 (AM, Aviapro) – Turecká armáda odmieta letieť bližšie ako 200 kilometrov k líbyjskej Sirte. „Zbytočné“ ruské systémy PVO S-300 sa ukázali ako také zastrašujúce zbrane nasadené líbyjskou národnou armádou neďaleko mesta Sirte, že sa piloti tureckých stíhačiek F-16 odmietli priblížiť k oblasti bližšie ako 200 kilometrov. Podľa líbyjských zdrojov si turecká armáda uvedomuje, že stíhačky F-16 sú z mora veľmi zraniteľné, a Haftarova armáda na ne zaútočí bez varovania.

.

Informácie o presune obľúbených ruských protivzdušných obranných systémov S-300 do Líbye sa objavili asi pred mesiacom – tieto údaje potvrdili príslušné fotografie a potom čo stratilo v Al -Jufra niekoľko svojich lietadiel, systémy PVO a systémy elektronického boja. Od tohto obdobia Turecko neurobilo jediný pokus o útok na pozície líbyjskej národnej armády.

.

Ak vezmeme do úvahy možnosti ruského „obľúbeného“ S-300, sú tieto komplexy schopné odhaliť turecké stíhačky dávno predtým, ako tieto môžu urobiť čokoľvek, aj iba skúsiť minimálnu provokáciu, hoci komplexy umiestnené v blízkosti Sirte nestačia na zabezpečenie plnej kontroly nad vzduchom priestoru Líbye pozdĺž pobrežia.

Predtým existovali informácie, že Egypt môže preniesť pobrežné raketové systémy do výzbroje LNA, čo ohrozuje prítomnosť tureckých vojnových lodí v tomto regióne.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov