.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Rusko začalo s exportom svojej najnovšej útočnej pušky AK-12. Video

Rusko, 21. august 2020 (AM) – Okrem toho koncern Kalašnikov už splnil svoje povinnosti dodávať AK-12 na ministerstvo obrany RF na tento rok a začal plniť objednávky na rok 2021. Rusko začalo vyvážať najnovšie útočné pušky AK-12 do susedných krajín. Oznámil to generálny riaditeľ koncernu Kalašnikov Dmitrij Tarasov.


 

Video: Ruské porovnanie AK-12 a M4

 

Štáty, do ktorých sa zbrane vyvážajú, ešte neboli vymenované. Tarasov objasnil, že spoločnosť už splnila svoje záväzky týkajúce sa dodávok AK-12 ministerstvu obrany Ruskej federácie na tento rok a začala plniť objednávky na rok 2021.

 

AK-12 je útočná puška kalibru 5,45 mm vyrábaná koncernom Kalashnikov. Koncom roka 2018 bola zbraň prijatá pozemnými silami, námornými silami a vzdušnými jednotkami. V rovnakom čase vstúpila do jednotiek prvá dávka guľometov.

 

 

Ruskí vojaci dostali už viac ako 30 000 nových pušiek AK-12. Pozrite si test odolnosti tejto zbrane

 

Hmotnosť útočnej pušky je 3,5 kilogramu, dosah priameho výstrelu je 440 metrov. Môžete strieľať v troch režimoch: dávka, dvojvýstrely a jednotlivé rany. Po prvýkrát sú na zbrani nainštalované lišty Picatinny. Rýchlosť streľby zo zbrane je 650 výstrelov za minútu.

 

V Rusku má byť vyvinutý nový ručný guľomet

 

Pre útočnú pušku bol vyvinutý nový zásobník, ktorý sa dá použiť ako opora pri streľbe. AK-12 má vylepšenú ergonómiu v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi – AK-74M a AKM. Automat je súčasťou osobného vybavenia vojaka Ratnik.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov