AK-12
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Ruskí vojaci dostali už viac ako 30 000 nových pušiek AK-12. Pozrite si test odolnosti tejto zbrane

Rusko, 25. jún 2020 (AM) – V budúcnosti AK-12 úplne nahradí AK-74M v ruských jednotkách. V roku 2020 dostali vojaci okolo 35 tisíc útočných pušiek AK-12, uviedol zástupca spoločnosti Rostec.


 

„Ministerstvo obrany už dodalo viac ako 35 tisíc útočných pušiek AK-12 na základe zmluvy pre rok  2020. Táto útočná puška kalibru 5,45 mm je sľubnou individuálnou ručnou zbraňou ruskej armády a ďalších orgánov činných v trestnom konaní s veľkou bojovou účinnosťou, univerzálnosťou a presnosťou”, uviedol zástupca štátnej spoločnosti.

 

 

 

 

Minulý rok dostal Centrálny vojenský okruh prvú veľkú dávku útočných pušiek novej generácie AK-12. Uviedla tlačová služba Ministerstva obrany Ruska. Podľa spoločnej tlačovej správy, prvá dávka útočných pušiek Kalašnikov AK-12 vstúpila do výzbroje formácií a vojenských jednotiek Centrálneho vojenského okruhu, v počte 8 tisíc kusov dodaných ako súčasť štátneho obranného príkazu.

 

Stručná špecifikácia AK-12:

Kaliber: 5,45×39 mm
Dĺžka zbrane v bojovej polohe: 880-940 mm
Dĺžka v zloženom stave: 690 mm
Dĺžka hlavne: 415 mm
Hmotnosť s prázdnym zásobníkom: 3,5 kg
Rýchlosť streľby: 700 výstrelov za minútu
Kapacita zásobníka: 30 nábojov

 

Výrobca Kalašnikov Group zverejnil zaujímavý test odolnosti AK-12, kde sa snažil nepretržitou streľbou zistiť životnosť zbrane:

 

Kým došlo k roztrhnutiu hlavne kvôli extrémnemu prehriatiu, puška dokázala vydržať 680 výstrelov, čo je trojnásobok normy Ministerstva obrany RF.

 

 

Test odolnosti Špagina. Video

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov