.
Aktuality, Letectvo,

Vrtuľník Bell 505 získal certifikáciu v Tanzánii a v Južnej Afrike bola založená záchranná služba na strojoch Bell 222

Fort Worth, TX (4. augusta 2020) – Spoločnosť Bell Textron Inc., dcérska spoločnosť Textron Inc. (NYSE: TXT), oznámila, že Bell 505 získal od Úradu pre civilné letectvo Tanzánia (TCAA) osvedčenie letovej spôsobilosti. Tanzánia je tak celkovo šiestou africkou krajinu, ktorá vrtuľník certifikovala.


 

„Bell 505 je celosvetovo preslávený tým, že vo svojej kategórii poskytuje zákazníkom najväčšiu pridanú hodnotu. Vďaka vynikajúcemu výhľadu z každého sedadla, nízkym prevádzkovým nákladom a možnosti konfigurácie na viac misií je Bell 505 optimálnym strojom, s ktorým môžete skúmať prírodné krásy, a zároveň poskytovať každodenné služby charterovým a turistickým operátorom či záchranárskym organizáciám,“ povedal Sameer Rehman, generálny riaditeľ pre Afriku a Blízky východ.

 

Bell 505, ktorý bol v polovici roka 2019 po úspešnom testovaní v Nepále certifikovaný pre prevádzku do nadmorskej výšky 6 750 metrov, globálne zaznamenal od svojho uvedenia v marci 2017 viac ako 260 objednávok s viac ako 45 000 letovými hodinami. S rýchlosťou 125 uzlov (232 kilometrov za hodinu) a užitočným nákladom 1 500 libier (680 kilogramov) je Bell 505 navrhnutý tak, aby bol počas letu bezpečný a ľahko ovládateľný.

 

.

 

V Južnej Afrike bola spustená nová záchranná služba so šiestimi vrtuľníky Bell 222
V júli 2020 začala spoločnosť Henley Air, dlhoročný zákazník spoločnosti Bell, prevádzkovať vlastnú vrtuľníkovú záchrannú službu ROCKET (Rapid On Call Emergency Transport) s využitím šiestich strojov Bell 222 UT.
ROCKET ponúka pohotovostnú lekársku službu v Južnej Afrike s bezkonkurenčnou kvalitou. Služba zriadila interné call centrum, ktoré bolo poverené vyhodnocovaním lekárskych letových kritérií a správou komplexnej logistiky, ktorá je spojená s každým volaním.

 

Henley Air je rodinná firma, ktorá poskytuje so svojimi vrtuľníky na juhoafrickom trhu bezpečné a spoľahlivé služby už viac ako 22 rokov. Spoločnosť Henley Air vykonáva misie zachraňujúce životy vďaka podpore a spoľahlivosti produktov Bell, akým je stroj Bell 222 UT. Ten vyniká veľkým a prakticky usporiadaným vnútorným priestorom a doletom viac ako 590 kilometrov. Spoločnosť Henley Air sa tiež môže pochváliť jediným simulátorom Bell 222 na svete, ktorý je zárukou, že posádky sú vždy plne pripravené na akúkoľvek situáciu alebo misiu, a to vrátane tých ťažko simulovateľných počas výcviku v letúne.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov