© Sputnik / Vitaly Timkiv
Aktuality, Letectvo,

Video: Pôsobivé zábery pilotáže a streľby priamo z kokpitu ruského SU-25SM3

Rusko, 14. júl 2020 (AM, Sputnik) – Ruský televízny kanál Zvezda zverejnil exkluzívne video paľby z kokpitu stíhačky SU-25SM3 ruského letectva. Zábery boli nasnímané priamo z pilotnej kabíny. Pri manévroch boli odpálené rakety na podmieneného protivníka. Na videu sú tiež zachytené skupinové bojové lety.


 

 

Lietadlo Su-25 , ktoré bolo vyvinuté spoločnosťou Suchoj (je súčasťou Zjednotenej leteckej korporácie), je určené na ničenie malých pohyblivých a stacionárnych pozemných objektov a tiež nízkorýchlostných leteckých cieľov.

 

V Sýrii bolo nájdené miesto úmrtia ruského pilota stíhačky SU-25 – majora Romana Filipova

 

Sériové lietadlá tohto typu boli vyrobené v dvoch leteckých továrňach, konkrétne v Ulan-Ude (cvične-bojové Su-25UB) a v Tbilisi (bojový Su-25). Celkovo bolo v rokoch 1981 až 1991 vyrobených cez tisíc exemplárov Su-25. Existuje aj niekoľko verzií modernizovaného lietadla Su-25. Tá najmodernejšia je modifikáciou bojového lietadla Havran – Su-25SM3.

 

Sýrska a ruská armáda postavili pamätník na mieste smrti ruského hrdinu – pilota Filipova. Video

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov