Ilustračné foto
Aktuality,

Nevídané! Takmer 500 vozidiel a 350 amerických vojakov bude prechádzať cez Francúzsko.

Francúzsko, 8. júl 2020 (AM, Sputnik) – Americké sily dorazia do Francúzska cez niekoľko miest na atlantickom pobreží. Tieto jednotky budú potom smerovať na východ do Európy. Operácia sa uskutoční napriek tomu, že Washington plánuje stiahnuť 9 500 vojakov umiestnených v Nemecku.


 

Americké sily prechádzajú cez Francúzsko ako súčasť operácie výmeny svojich jednotiek, uvádza sa v správe francúzskeho ministerstva ozbrojených síl.

 

Vojaci dorazia do Bordeaux a La Rochelle, loďou a lietadlom.
Celkom 350 mužov, 500 vozidiel a asi šesťdesiat helikoptér vstúpi na francúzsku pôdu. Podľa Ouest-France bude väčšina techniky sa vylodí z Americkej lode US Endurance vo Francúzskom prístave La Rochelle-Pallice.
Tento tranzit s názvom „Operácia mušketier” sa uskutoční od 7. júla do 6. augusta. Od armády sa bude požadovať dodržiavanie zdravotných predpisov prijatých na boj proti Covid-19.

 

Na východ
Je to po prvýkrát, čo francúzsky štát povolil takýto tranzit, uviedla tlačová správa ministerstva.
Účelom operácie je vymeniť určité americké kontingenty prítomné v Európe. Ozbrojené sily majú namierené osobitne do Nemecka, potom Poľska.

 

Tranzit prichádza niekoľko dní potom, čo Donald Trump schválil plán na stiahnutie 9 500 amerických vojakov umiestnených v Nemecku. Podľa Washingtonu musia byť títo pracovníci premiestnení na kontinente.
Počas návštevy poľského prezidenta Andrzeje Dudu v Bielom dome Donald Trump pripustil, že „Poľsko bude jedným z tých ďalších miest v Európe”.

 

Podľa tajnej správy francúzskej kontrarozviedky 150 štvrtí a predmestí francúzskych miest už ovládajú radikálni islamisti

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov