foto: anadoluagency
Aktuality, Bezpečnosť,

Sýrska protivzdušná obrana odrazila izraelský letecký útok. Video

Sýria, 6.jún 2020 ( AM ) – Podľa sýrskej štátnej agentúry SANA sýrske systémy protivzdušnej obrany odrazili izraelské útoky zo vzduchu v blízkosti mesta Masjaf v provincii Hamá.


“Naše systémy protivzdušnej obrany odrazili izraelskú agresiu na oblohe nad Masjafom v provincii Hama,” píše agentúra.

 

 

Libanonské médiá skôr ohlásili narušenie libanonského vzdušného priestoru izraelskými lietadlami. Podľa ich údajov izraelské stíhačky lietali v nízkych výškach nad mestami Byblos a Kiserven. Izraelská armáda nekomentovala správy o útoku na Sýriu.

“My nekomentujeme správy v zahraničných médiách,” povedali Sputnika v izraelskej armáde.

Teroristická organizácia Front an-Nusrat  ostreľovala obce v sýrskych provinciách Aleppo a Idlib, povedal na briefingu náčelník ruského Centra pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii, kontraadmirál Alexander Ščerbickij.

“Bolo zaznamenané jedno ostreľovanie obce Milaja, jedno ostreľovanie obce Kavkaba, jedno ostreľovanie obce Maaret Muhos, jedno ostreľovanie obce Dadih v provincii Idlib, jedno ostreľovanie obce Anjar v provincii Aleppo z pozície teroristickej organizácie Front an-Nusrat,” uvádza správa.

 

Ruská vojenská polícia naďalej hliadkuje v Aleppe a Hasake. Okrem toho pokračovala v hliadke na diaľničnom úseku M-4 medzi obcami Ain Issa a Tell Tamra, organizovanej 25. mája ruským Centrom pre zmierenie znepriatelených strán v spolupráci s miestnymi správami v sýrskych provinciách Rakka a Hasaka. Kontraadmirál uviedol, že špeciálny nepretržitý komunikačný kanál pre operačnú interakciu medzi ruským Centrom pre prímerie znepriatelených strán a tureckou stranou naďalej funguje.

 

Sýria odrazila izraelský letecký útok stíhačiek F-16 na Aleppo

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov